Низка проблем і недоліків у формуванні та виконанні сільського бюджету с. Пухівка на Броварщині (РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРЕВІРКИ)

image
4 Жовтня 2019, 12:39
Поділитися:

Фахівці апарату Північного офісу Держаудитслужби провели державний фінансовий аудит  бюджету села Пухівка Броварського району Київської області за період з 01 січня 2016 року по 30 квітня 2019 року.

Про це виданню «AT BROVARY» повідомили в Північному офісі Держаудитслужби.

За результатами аудиту встановлено низку проблем і недоліків у формуванні та виконанні сільського бюджету.

Через невикористання наданих повноважень органом місцевого самоврядування щодо розміщення вільних коштів на депозитних рахунках, сільським бюджетом втрачено можливість отримати додаткові доходи по відсотках у загальній сумі 1 391,90 тис. гривень.

Крім того невикористання повною мірою органами місцевого самоврядування своїх повноважень в тому числі в частині незастосування граничного розміру пайової участі позбавило можливості отримати до сільського бюджету кошти в сумі 412,90 тис.  гривень.

Ще майже 1 129,40 тис. грн додаткових надходжень бюджет села Пухівка недоотримав через прийняття сільською радою рішень щодо визначення ставки земельного податку за оренду ділянки у розмірі, нижчому за граничний розмір платежу, визначений Податковим кодексом України.

Також не сприяло надходженню додаткових доходів до місцевого бюджету в сумі 240,8 тис. грн через зволікання органу місцевого самоврядування щодо встановлення на території села Пухівка туристичного збору.

Крім того, невикористання селищною радою наданих їй повноважень щодо несанкціонованого розміщення об’єктів зовнішньої реклами в адміністративних межах села Пухівка втрачено можливість отримати додаткові надходження до сільського бюджету в сумі 33,3 тис. гривень.

За результатами контрольного заходу аудитори розробили і надали Пухівській сільській раді пропозиції, спрямовані на ефективне використання усіх виявлених резервів для максимального залучення коштів до сільського бюджету.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed