“Нумо, спритні нушенята”. У Дівичківській громаді провели оригінальне свято для першокласників

image
15 Травня 2019, 11:24
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Травень 15th, 2019

У суботу, 11 травня, Стовп’ягами, Єрківцями, Ковалином та Дівичками (Переяслав-Хмельницький р-н.) курсував шкільний автобус із піратською символікою на кузові. Ним кермував водій-пірат. Пасажирами цього транспортного засобу були учні перших класів цих сіл та їхні вчителі, вбрані також у костюми піратів. Близько 10.00 вони усі зібралися на подвір’ї Дівичківської школи, де їх зустрів пірат Флінт, роль якого виконала голова учнівського самоврядування, дев’ятикласниця Анна Васюк.

У піратському вбранні завітали сюди й голова Дівичківської ОТГ Тимофій Девко, в.о. начальника відділу освіти ОТГ Людмила Голубенко та директори шкіл Марина Кравець (Дівички), Світлана Руденко (Ковалин), Олександра Бойко (Єрківці) та Анатолій Клименко (Стовп’яги), аби привітати першокласників із закінченням навчального року в Новій українській школі (НУШ), що стартувала у вересні 2018 року, та разом з дітьми взяти участь в інтелектуально-розважальному заході «Нумо, спритні нушенята», який пройшов у вигляді піратського квесту «У пошуку скарбів».

На відміну від традиційних лінійок, присвячених святу Останнього дзвоника, коли школярі під палючим сонцем чи дощем із подекуди зів’ялими квітами в руках розказували віршики, співали пісень про школу та дитинство, а ще слухали незрозумілі і при цьому довгі промови педагогів та чиновників, першокласники Дівичківської громади, яких тут налічується 47, на своєму святі почувалися розкуто та комфортно. Вони вишикувалися на стадіоні, де власне й відбулося це дійство, лише на кілька хвилин, аби відскандувати девіз-привітання та поділитися на команди.

Після цього капітан НУШ (Тимофій Девко) та штурман (Людмила Голубенко) під веселу мелодію запросили дітвору здійснити захоплюючу подорож у пошуках скарбів, які багато років тому закрили у скрині і з часом загубили від неї ключі. Ці шість ключів і мали відшукати діти на чолі зі своїми капітанами (лідерами-старшокласниками). Їх очікувало безліч завдань. Перше з них – знайти карту з маршрутом подорожі. Підказкою були фотографії з місця їх схову. Загалом гра-квест складалася з восьми етапів: “В гостях у казки”, “Світ загадок”, “Світ поезії”, “Цікава математика”, “З любов’ю до дітей”, “В здоровому тілі – здоровий дух!”, “Пісенний вернісаж” та “English station”. За кожне виконане завдання команда отримувала частину ключа. Зібравши усі частинки докупи, діти склали ключі і відкрили ними скриню із солодощами. Та перед тим, як смакувати солоденьким, першокласники зібралися біля довгого столу, де їх та й інших учасників заходу пригостили обідом (бутербродами, приготованими у вигляді піратських корабликів, гречаною кашею та компотом зі свіжозаморожених ягід). Додому школярі поверталися у гарному настрої, адже це свято для них стало сюрпризом. Та ще й попереду тривалі літні канікули.

Як наголосила Марина Кравець, метою цього заходу було посприяти розвитку пізнавальної активності учнів, віри у власні сили в умовах змагань та уміння досягати цілі колективом.

– Справжні скарби, якими повинна володіти кожна людина на землі, – це гарний настрій, позитивні емоції, можливість поділитися своїми знаннями, кмітливістю, – додала вона.

– Свято Останнього дзвоника для наших діток-першокласників відбулося весело та пізнавально. Не було тривалої й нудної лінійки, шикування, пафосу. Дякую організаторам за чудово проведений нашими дітлахами час. Та й ми, батьки, із задоволенням споглядали за своїми дітками, з яким азартом вони бігали стадіоном та вправно і дружно виконували завдання, – поділилася своїми враженнями від свята Катерина Малишко, 38 років, мама учня 1 класу Стовп’язької школи Максима.

Сценарій цього цікавого квесту підготувала Марина Проніна, 34 роки, педагог-організатор Дівичківської школи.

Олена МАТВІЄНКО

Джерело: Вісник Переяславщини