Новий Закон «Про ЖКП» не забороняє людям встановлювати бойлери – Олег Попенко

image
6 Травня 2019, 16:59
Поділитися:

«Інформація, яку розповсюдили ЗМІ про те, що людям заборонять встановлювати бойлери, не відповідає дійсності. В законі взагалі відсутній пункт про встановлення чи не встановлення бойлерів».

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів голова комітету ЖКІ благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської Ради при КМДА Олег Попенко.

«А от стосовно індивідуального опалення, там вже регламентовано і охочим перейти потрібно таки розібратись, як це проходить і за якою методикою», – зазначив експерт.

«Законом також передбачено контроль за належним станом свого помешкання. Скажімо, передбачено, що в опалювальний період санітарна норма має бути не нижчою +14. Звісно, ніхто не ходитиме і не перевірятиме, чи відімкнули ви опалення, але навіть якщо відключили, то не зекономите, бо за той санітарний мінімум змушені будете заплатити.

Це абсолютно нормально, адже неналежне ставлення до власної квартири погано позначається на всьому будинку», – пояснив Олег Попенко.

Нагадаємо, від 1 травня набув чинності закон «Про житлово-комунальні послуги», яким, серед іншого, запроваджується пеня за несвоєчасну сплату платежів. 

У разі неналежної якості послуг, за них можна не платити або платити менше – це також передбачено законом. 

Також мешканці зможуть обирати керуючих будинку.

Читайте також: Автоматичний перерахунок субсидій розпочнеться із 1 травня – Павло Розенко

Читайте також: Тарас Загородній: Причина завищених тарифів на «комуналку» – монополізація ринку ЖКГ

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV