Новий стадіон: граблями на штучну траву

image
11 Жовтня 2019, 10:30
Поділитися:

Загальна площа нового футбольного поля НВК «Гімназія «Перспектива» 7 тис. 668 кв. м — це найбільший футбольний майданчик у освітніх закладах Борисполя. Поле будувалося в рамках держпрограми «Київщина спортивна», його вартість — 15 млн грн із міського та обласного бюджетів, з яких 10 млн грн надано містом.

Нині стадіон із штучним покриттям перебуває на балансі НВК «Гімназія «Перспектива». Відомо, що для догляду за спортивною локацією необхідне спеціальне обладнання: техніка для догляду за синтетичним покриттям, вартість якої на державних сайтах закупівель у межах 2 млн грн.  Її використання дозволяє здійснювати поверхневе прибирання покриття, очищення насипного матеріалу (пластикової крихти), піднімання та розчісування ворсу синтетичної трави.

За словами Неоніли Клименко, директора НВК «Гімназія «Перспектива», подібного обладнання у школи немає і поки не передбачається. 

«Самотужки здійснювати догляд за новим полем у закладу немає можливості, бо наш бюджет замалий. А за кошти міського бюджету купувати дороговартісну машину поки недоцільно», — говорить директор. Вона також уточнила, що з міським головою Анатолієм Федорчуком питання купівлі спецмашини раніше обговорювалося. «Можна брати таку техніку в оренду, але цього гімназія фінансово також не може собі дозволити. Тому ми придбали спеціальні граблі для догляду за штучним покриттям», — хвалиться Клименко.

Без оренди. Грати в футбол на новому полі вже є черга бажаючих. За словами директора гімназії Неоніли Клименко, до 17.30 на полі займаються учні НВК, де у них наразі проходять уроки фізкультури. Після занять поле використовуватимуть футбольні клуби: ДЮСШ, «Фаворит» та Центр спорту, які подали адміністрації НВК графіки проведення тренувань та ігор. Оренда поля поки не розглядається.

У планах – нова локація. У рамках державної програми на території гімназії передбачається побудова багатофункціональної спортивної локації для ігор в баскетбол, волейбол, гандбол та теніс. 8 жовтня на сесії міськради в питанні змін до бюджету на 2019 рік на виконання цих робіт виділено 2 млн 371 тис. 241 грн.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама