Новий спортивний майданчик відкрито у Волошинівці

image
15 Липня 2020, 09:21
Поділитися:

14 липня, за дорученням голови Київської облдержадміністрації Василя Володіна, начальник Управління фізичної культури і спорту Сергій Тимофєєв завітав до села Волошинівки Баришівського району на відкриття нового спортмайданчика для занять воркуатом. Також у рамках робочого візиту було проведено робочі наради, зустрічі з громадою та інспекцію спортивної інфраструктури.

Сергій Тимофєєв наголосив, що на виконання програми розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна», яку ініціювала Київська обласна державна адміністрація та підтримали депутати Київської обласної ради, за рахунок обласного бюджету та коштів платників податків всієї області, адміністрацією було закуплено 46 комплектів спортивного обладнання для облаштування воркаут-майданчиків на території опорних навчальних закладів.

Так, у 2019 році для облаштування workout-майданчика до Волошинівки передано комплект спортивного обладнання та технологічних комплектуючих на загальну суму 323 533,50 гривень . Облаштовувався майданчик коштом бюджету Баришівської об’єднаної територіальної громади.

Спортивний майданчик для workout з тренажерним обладнанням та якісним штучним покриттям розташований на території опорного загальноосвітнього навчального закладу «Волошинівський навчально-виховний комплекс “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок” імені Героя України Руслана Лужевського по вулиці Шкільній, 15.

На штучному газоні розташовані 11 тренажерів: жим від грудей – верхня тяга, СК Воркаут, жим ногами, маятник–твістер, повітряний ходок, батерфляй (без сидінь), гребний тренажер, Хос Райдер, степпер–тренажер для привідних та відвідних мʼязів стегна, орбітрек, важільна тяга.

Нагадаємо, після хвиль послаблень карантину один за одним на території опорних навчальних закладів Київщини відкриваються новозбудовані майданчики для workout. Із запланованих 46 воркаут-майданчиків вже офіційно відкрито десять об’єктів у Шкарівці (Білоцерківський район), Гоголеві (Броварський район), Жукині (Вишгородський район), Стайках (Кагарлицький район), Потіку (Миронівський район), Студениках (Переяславський район, Студениківська ОТГ), Озерній (Білоцерківський район), Іванівці (Ставищенський район), Красилівці (Ставищенський район) та Пролісках (Бориспільський район). Черговий одинадцяти об’єкт запрацював 14 липня у Волошинівці (Баришівський район).

Довідково.

На території Київської області діє програма розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна» на 2017—2020 роки, в рамках якої Управлінням фізичної культури і спорту Київської облдержадміністрації закуповується обладнання та технологічні комплектуючі для облаштування спортивних майданчиків з тренажерним комплексом. Встановлення спортивних майданчиків проводиться за рахунок коштів місцевого бюджету.

Цьогоріч в рамках Програми заплановано зведення наступних 68 об’єктів:

  • 15 мультифункціональних майданчиків з гумовим покриттям розміром 32х18 м для занять чотирма ігровими видами спорту
  • 7 міні-футбольних полів зі штучним покриттям розміром 42х22 м та майданчиками з вуличними тренажерами
  • 46 майданчиків для Workout зі штучним газоном та тренажерами на території опорних закладів.

Спортивній інфраструктурі – бути!

#Київщинаспортивна

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація