Новий сквер біля прокуратури буде з лавками, освітленням та доріжками. ФОТО

image
30 Вересня 2019, 20:36
Поділитися:

23 вересня напроти Броварської місцевої прокуратури комунальники почали облаштування скверу. Тут планують встановити нові лавки, освітлення, доріжки із плитки, а також – озеленити територію деревами та кущами. Роботи обіцяють закінчити орієнтовно за місяць. Про це «Трибуні Броварів» розповіла очільниця УЖКГіТ Світлана Решетова.

Як зазначила Світлана Решетова, роботи з облаштування скверу почали з 23 вересня. У тому, що «процес пішов», змогли переконатися і наші журналісти. Цієї п’ятниці, 27 вересня, перед прокуратурою – перекопано всю зелену зону, демонтовано бордюри, вже можна розгледіти силуети майбутніх доріжок.

Такий вигляд має майбутній сквер перед Броварською місцевою прокуратурою станом на  27 вересняБордюрні камені

Ближче до вул. КиївськоїОсвітленняЗі слів очільниці УКЖГіТ, роботи мають завершити орієнтовно через місяць. За цей час заплановано прокласти освітлення, встановити лавки і смітники. Доріжки виконають зі звичайної плитки, асфальт не використовуватимуть. На запитання, який саме вигляд матиме сквер, Світлана Решетова зазначила, що він буде стандартним, аналогічним до нової зеленої зони на бульв. Незалежності, 6, 6-А.

Паркова зона у дворі

Сквер на бульв. Незалежності, 6, 6-А

Сквер на Незалежності, 6, 6-А

Сквер на бульв. Незалежності, 6, 6-А

Доріжки і зелені насадження в новому сквері

Новозбудована зелена зона

Але основне – біля прокуратури з’являться нові дерева і кущі, зазначає очільниця управління. Наявні у сквері зелені насадження не видалятимуть.

Будівництво скверу навпроти Броварської місцевої прокуратури

Попри запевняння Світлани Решетової, на місці робіт ми побачили корчі, схожі на знищені живі насадження

У п’ятницю навпроти прокуратури відбувався активний демонтаж бордюрних каменів. Їх не викинуть і не спишуть, а використають тут повторно, – переконує керівниця відомства.

Бордюри

Демонтовані бордюрні камені планують використати знову

Як зазначила Світлана Решетова, місце, де раніше стояв пам’ятник Володимиру Леніну, акуратно обійдуть і не зачіпатимуть, адже тут згодом мають встановити інший пам’ятник.

Читайте також: Замість Леніна перед прокуратурою встановлять пам’ятний знак Броварській козацькій сотні

Водночас на місці робіт ми побачили, що фундамент з-під «вождя пролетаріату», який після знесення монумента стояв роками, зник. Тепер тут голий ґрунт.

Перед Броварської місцевою прокуратурою

Місце, де раніше стояв Ленін, зачистили “під нуль”

Тут стояв Ленін

У липні 2014 року комунальники знесли постамент від пам’ятника Леніну, на якому до цього активісти встигли відкрити “Меч справедливості” – символ люстрації в України. Цей фундамент, на фото, працівники лише трохи “поколупали” і залишили стояти аж до сьогоднішніх днів. Фото – Андрій Качор, “Маєш право знати”

Світлана Решетова зазначає, що будівництво нового скверу виконують у межах міської програми з озеленення Броварів. Про який саме пункт програми йдеться, наразі не уточнюють. Згідно з документом, цього року на відновлення благоустрою і озеленення територій передбачено 1,2 млн грн. А на озеленення територій і створення паркових зон у пункті «вул. Київська» – майже 1,8 млн грн.

Читайте також:

1.Літній майданчик розбрату на Шевченка, 4-Б: бути чи не бути кафетерію у майбутньому сквері

2. У сквері «Юність» дитячих атракціонів не буде, а у «Приозерному» відкриють зони розваг та барбекю

3.Між «Сільпо» та «Епіцентром»: Київську відремонтували, а мешканці просять про її благоустрій

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна Бровари»

Джерело: Трибуна Бровари