Новий проєкт «Ліс у смартфоні» вже працює на Київщині

image
12 Листопада 2019, 12:14
Поділитися:

Станом на 11 листопада 6 областей України підключили до пілотного проєкту е-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти вирубувань, повідомляє «Урядовий портал». Ініціатива запрацювала в тому числі і в Київській області.

«У реєстрі станом на 11 листопада оприлюднено інформацію про 40,6 тис виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини. Онлайн-карта рубок поширюється на Чернігівську, Полтавську, Рівненську, Київську, Волинську, Тернопільську області»,– йдеться у повідомленні.

Лісорубний квиток – дозвіл на заготівлю деревини. Він містить інформацію про місце та обсяг заготівлі. Документ видають обласні управління лісового та мисливського господарств. Загальна площа лісових ділянок України становить 10,4 млн га. Лісистість країни становить 15,9 %. До сфери управління Держлісагентства належить 7,6 млн га лісів (73 % лісового фонду України).

Як зазначено в повідомленні, кожна людина може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт lk.ukrforest.com і ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або ж перевірити на карті законність здійснення вирубувань.

У реєстрі зазначено низку опцій:

обрати необхідну область;
лісгосп, лісництво;
квартал та виділ;
систему і тип вирубувань, їхній статус і період здійснення;
у рубриці «Витяг з реєстру» вказаний весь перелік лісорубних квитків у форматі PDF.

Також українцям радять звертатися до поліції у разі виявлення незаконних вирубувань, які не виявленні на карті.

У майбутньому в Кабміні планують запуск реєстру лісових квитків на промисловий збір ягід, грибів, меду, лікувальних трав, який перебуває на фінальній стадії розроблення.

Читайте також: 

«Ні» контрабанді! Дерева в лісах Київщини порахують
Під ніж «засудили» ще 85 дерев. Зріжуть не всі, – чиновники

Джерело: Трибуна Бровари