Новий пакет військової допомоги Україні обійдеться США у $2,5 млрд – ЗМІ

image
19 Січня 2023, 17:52
Поділитися:

19 січня 2023 г. 17:43

Адміністрація США планує оголосити про надання Україні нового пакета допомоги на суму $2,5 млрд, який включить броньовані машини Stryker та Bradley.

Про це, як дізналася KВ, з посиланням на свої джерела пише видання The Washington Post (його цитує інформагентство “Інтерфакс-Україна” 19 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Адміністрація (президента США) Байдена готується оголосити про пакет допомоги для України на суму $2,5 млрд, до якого, як очікується, увійдуть десятки броньованих машин Bradley та Stryker, повідомили два співрозмовники видання, ознайомлені з відповідним рішенням”, – пише газета.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними одного з джерел, Вашингтон має намір поставити Києву близько 100 бронемашин Stryker. Це буде вперше, коли США нададуть Україні такі транспортні засоби. Крім цього, до нового траншу допомоги увійдуть боєприпаси для гаубиць та ракетної артилерії, а також машини із протимінним захистом.

Як інформувала KВ, напередодні міністр оборони Олексій Резніков та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернулися до Греції, Данії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Туреччини, Фінляндії, Швеції з проханням передати Україні танки Leopard 2.

Читайте: Міністр оборони та міністр закордонних справ України закликають країни-партнери передати Україні танки Leopard 2

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона