Новий міністр фінансів навчався в Ірпені. Голова Верховної Ради — теж

image
1 Квітня 2020, 10:27
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Сергій Марченко, призначений Верховною Радою на посаду міністра фінансів України — випускник Університету Державної фіскальної служби України в Ірпені на Київщині. Про це сказано в привітанні, адресованому главі Мінфіну ректором вишу Павлом Пашком.    

У тексті також
згадується, що університет в Ірпені закінчив і голова Верховної Ради України
Дмитро Разумков.

«Шановний Сергію Михайловичу! Альма-матер вітає Вас із призначенням на посаду Міністра фінансів України… Велика гордість, що саме випускники Університету державної фіскальної служби України, Марченко Сергій Михайлович та Разумков Дмитро Олександрович, займають високі державницькі посади. Ми переконані, що професійні якості, досвід роботи, енергія та цілеспрямованість наших випускників завжди стоятимуть на варті інтересів України», — зазначається в привітанні.

Сергієві Марченку — 39 років, він родом із Макарова на Київщині. Ірпінський виш (тоді — Академію Державної податкової служби) закінчив у 2002 році за спеціальністю «управління державними фінансами». Має ступінь кандидата економічних наук. Працював на різних посадах у Міністерстві фінансів, Міністерстві охорони здоров’я, Державній фіскальній службі, парламентському Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності, Секретаріаті Кабміну, Координаційному центрі з впровадження реформ при Президентові України. У 2016—2018 роках був заступником міністра фінансів, у 2018—2019-му — заступником глави Адміністрації Президента України.

30 березня Сергій
Марченко замінив на посаді міністра
фінансів Ігоря Уманського
.

36-річний Дмитро Разумков 2011 році закінчив Університет ДФС за спеціальністю «правознавство».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!



Джерело: ITV