Новий маршрут № 707 на Торгмаш із об’їздом Кільцевою досі не запустили. Чи буде він узагалі?

image
9 Серпня 2019, 18:57
Поділитися:

Новий мікроавтобусний маршрут № 707, запуск якого прогнозували ще в червні, досі не почав перевезення пасажирів. Щонайменше 4 автобуси на цьому напрямку мають з’єднати Торгмаш із Києвом в об’їзд Броварів Кільцевою дорогою. Коли запустять рух і чи запустять узагалі – невідомо. Водночас, через невиконання умов перевезень, із переможцем конкурсу можуть розірвати угоду про обслуговування маршруту.

Нагадаємо, два нових маршрути на Торгмаш №№ 706 і 706 були затверджені Київською обласною державною адміністрацією. У травні на конкурсі пасажирських перевезень за обома напрямками перемогла ТОВ «Євро-Авто-Альянс» із реєстрацією в Києво-Святошинському районі.

Після цього маршрут № 706, який везе пасажирів вулицями Броварської сотні, Олімпійською, Сергія Москаленка, Олега Оникієнка, Ярослава Мудрого та Київською успішно запрацював. А з маршрутом № 707 не склалося: автобуси не ходять досі. Це підтверджують і водії та пасажири маршруток № 706, і диспетчер на кінцевій зупинці, і звичайні жителі Торгмашу.

На Торгмаші можна побачити багато маршруток № 706, а № 707 – жодної

На місці відстою маршруток № 706 теж не знайти мікроавтобусів № 707

Як розповіли в Київській обласній державній адміністрації у відповідь на запит журналіста «Трибуни Броварів», новий маршрут починатиметься на вул. Броварської сотні, далі автобус рухатиметься вул. Олімпійською, звертатиме ліворуч на вул. Сергія Москаленка та виїде до Кільцевої дороги, звідки прямуватиме на Броварський проспект і далі – на Київ.

За інформацією обладміністрації, договір був укладений 22 травня цього року терміном на 5 років. Мінімальна кількість автобусів на маршруті – 4. Водночас у відомстві зауважують, що якщо перевізник-претендент виграв конкурс, підписав договір, але не почав перевезення, то організатор має надіслати такому перевізнику попередження.

У разі подальшого невиконання взятих на себе зобов’язань протягом 10-ти робочих днів із дня отримання попередження, організатор розриває договір із перевізником. Право виконувати перевезення автоматично надається перевізнику-претенденту в конкурсі, який зайняв 2-ге місце. Зазначимо, що окрім ТОВ «Євро-Авто-Альянс» у конкурсі на маршрут № 707 узяли участь броварські перевізники ПОГ АТП «Інватранс» та ПП «А.Т.Н». Однак, обидві компанії відкликали свої заяви та документи на участь.

Як розповіла головна спеціалістка відділу пасажирського транспорту управління інфраструктури КОДА Тамара Висоцька, обладміністрації не відомо про те, що на маршруті № 707 досі не почалися перевезення. Про це їм нібито мала повідомити місцева влада. Водночас керівниця броварського управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури і транспорту Світлана Решетова таким заявам колег здивувалась і повідомила, що за обласними маршрутами їхнє відомство не слідкує.

Не прокоментували ситуацію і в перевізника, ТОВ «Євро-Авто-Альянс». За єдиним публічним телефонним номером компанії, який значиться в реєстрах, відповіли, що не мають до фірми ніякого стосунку. Не дають відповідей на поставлені запитання і водії та диспетчер на кінцевій маршруту № 706.

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари