Новий формат лікарні у Воронькові

image
31 Січня 2020, 12:00
Поділитися:

Наприкінці жовтня 2019 року жителям с. Вороньків на Бориспільщині офіційно повідомили, що стаціонарне відділення сільської лікарні припиняє існування. Що змінилося за цей час, дізнавалися «Вісті».

На зборах жителів села директор КНП «ББЛІЛ» Олександр Щур повідомив, що у 2020 році медзаклади вторинної ланки перейдуть на модель фінансування Національної служби здоров’я України, тому дільничні лікарні будуть закриватися.

Попри те, що стаціонар лікарні обслуговує жителів шести сіл, у держави не знайшлося грошей для її фінансування. Закрити лікарню збиралися у січні цього року.

Проте вороньківці здаватися не збиралися і громадою відстоювали свою лікарню.

У сільській раді позицію людей підтримали, закриття лікарні відтермінували.

Сільський голова Ніна Яструб повідомила «Вісті», що стаціонарне відділення лікарні працює і працюватиме без змін до квітня 2020 року.

«Зараз ми оформлюємо право власності на приміщення лікарні (раніше воно належало Бориспільській КНП «ББЛІЛ»). Після цього шукатимемо інвесторів, готових взяти його в оренду. Головна умова конкурсу – у приміщенні має бути медичний заклад. Яким він буде, поки не можу сказати. Впевнена, що денний стаціонар залишиться, а от нічний – під питанням. Ми написали клопотання до керівництва екстреної медичної допомоги, щоб відновили пункт екстреної допомоги, який працював у нас тривалий час, але півроку тому його закрили. У приміщенні лікарні облаштовані два кабінети для бригади екстреної допомоги. Нам обіцяли, що закуплять машину і пункт працюватиме цілодобово. Тоді проблема нічного стаціонару буде частково вирішена», — розповіла Яструб.

На запитання, чи захоче інвестор вкладати гроші в сільську лікарню, Ніна Іванівна з упевненістю відповіла: «Захоче. У нас чудове село, яке в майбутньому можливо стане центром ОТГ. У нас уже є інвестори, які висловили бажання взяти приміщення в оренду на наших умовах. Вірю, що все буде добре», — підсумувала сільський голова.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама