Новим педіатрам у броварських амбулаторіях планують орендувати житло

image
23 Травня 2019, 18:10
Поділитися:

У Броварах наразі немає суттєвого дефіциту лікарів у амбулаторіях, утім декілька педіатрів усе ж необхідно взяти на роботу. Станом на сьогодні вільні місця для цих лікарів є в 4-ій і в нещодавно відкритій 7-ій амбулаторіях. Дефіциту сімейних лікарів немає. Про це «Трибуні Броварів» розповів керівник Броварського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Кравцов.

Як розповів очільник відомства, особливої потреби набирати сімейних лікарів у Броварах немає, адже зараз у декреті перебуває 6 таких медиків. Вони згодом стануть до роботи. Слід зазначити, за інформацією установи, станом на 21 травня ще є сімейні лікарі, які не набрали 1800 пацієнтів. У звіті з укладення декларацій ми нарахували 13 таких лікарів у Броварах.

Ігор Кравцов

Водночас педіатрів справді не вистачає, вказує Ігор Кравцов. Зі звіту «первинки» це також помітно: ліміт у 900 пацієнтів не добрали 5 медиків, але кожен із них не дотягує до порогу лише по кілька декларацій. Серед педіатрів також двоє перебувають у декреті, але цього явно недостатньо. Тож вакансії для лікарів цього профілю відкриті.

Головний лікар зазначає, що в 4-ій і 7-ій амбулаторіях є місця для педіатрів. Адже саме з 4-ої амбулаторії, що розміщена в дитячій лікарні по вул. Ярослава Мудрого, переводили лікарів до нововідкритої на Порошинці 7-ої. У 4-ій є два вільних місця, а в 7-му можуть узяти трьох.

Нова 7-ма амбулаторія по вул. Київській, 292

Ігор Кравцов вказує, що не бачить великого ажіотажу записуватись у педіатри. З цим є певні проблеми, адже в Броварах дорого винаймати житло. Тож головний лікар планує виходити із пропозицією профінансувати принаймні частину платні за оренду лікарям хоча би на півроку.

Ігор Кравцов зазначає, що наразі в Броварах укладено 78 тис. декларацій із лікарями. Загалом у місті живе 106 тис. Ці дані підтверджує Головне управління статистики у Київській області. Щоправда, їх часто неофіційно ставлять під сумнів, вказуючи на велику кількість незареєстрованих жителів.

Джерело: Трибуна Бровари