Новостворене КП «Міський футбольний клуб “Бровари”» регулюватиме хто, де і коли гратиме

image
29 Жовтня 2019, 20:25
Поділитися:

У вересні 2019 року було створено комунальне підприємство «Міський футбольний клуб «Бровари», яке опікуватиметься не лише новим стадіоном, але й усіма футбольними майданчиками в місті. Саме це підприємство  розроблятиме графіки доступу до футбольних майданчиків усіх футбольних клубів та команд міста – як комунальних, так і приватних. Про тарифи на оренду спортивних об’єктів  читайте в нашому матеріалі.

На даний час у місті функціонує декілька приватних футбольних клубів для дітей, а також кілька футбольних команд дорослих.  Враховуючи, що донедавна в місті не було обладнаного футбольного стадіону, питання доступу до спортивної інфраструктури стояло дуже гостро. Більшість приватних клубів орендували шкільні стадіони, комунальна ДЮСШ тренувалася на стадіоні «Спартак». Після добудови нового стадіону постало  питання доступу до нього всіх команд міста, незалежно від форми власності. Вирішувати це питання буде новостворене КП «Міський футбольний клуб «Бровари».

Відповідно до рішення виконкому від 29.10.2019р., затверджено перелік пільгових категорій населення для безкоштовного відвідування дитячої секції з футболу:

Діти учасників АТО
Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
Діти з багатодітних сімей.

Також затверджено перелік пільгових категорій населення для безкоштовного тренування та проведення змагань із футболу. Таке право має  футбольна команда м. Бровари учасників АТО.

Затверджені тарифи на послуги комунального підприємства:

Членські внески за відвідування дитячої секції з футболу – 250,0 грн за 1 місяць.
Оренда великого поля з 8-00 до 12-00 – 600,0 грн за 1 годину
Оренда великого поля з 12-00 до 23-00 – 1000,0 грн за 1 годину
Оренда половини великого поля – 8-00 до 12-00 – 400,00 грн за 1 годину
Оренда половини великого поля з 12-00 до 23-00 – 600,00 грн за 1 годину
Оренда малого поля (20м х 40м) – 300,00 грн за 1 годину

Приймати оплату та створювати графік відвідувань буде КП «МФК «Бровари».

Як повідомила нам заступниця начальниці УБЖКГІТ Оксана Семеник, на баланс новоствореному КП передадуть усі новозбудовані футбольні майданчики, які також можна орендувати. У наступному році майданчики обладнають камерами спостереження для того, щоб виключити псування комунального майна та переконатися, що майно використовується належно.

На баланс КП також передадуть  уже існуючі спортивні майданчики, що належать управлінню освіти та науки, а також ті спортивні майданчики, які зараз перебувають на балансах комунальних ЖЕКів.

Нагадаємо, що питання створення комунального підприємства з футболу постало ще рік тому. Депутати  та представники футбольної спільноти обговорювали деталі функціонування закладу, але не могли дійти згоди через значну кількість протиріч та спірних питань. Думки депутатів розділилися і рішення не набрало достатньої кількості голосів.

Читайте також: Спортивне позашкілля: чи буде створено нові комунальні заклади? 

Повторно до цього питання депутати повернулися на почерговій сесії 04 вересня 2019 року і своїм рішенням затвердили статут комунального підприємства із розміром статутного капіталу в 1 млн грн, а також штатний розпис із 21 співробітника. У самому рішенні за рік майже нічого не змінилося, але депутати блискавично та одностайно  ухвалили його.

Читайте також: Футболісти Броварів тепер мають комунальний клуб із мільйоном у «гаманці» 

Рішенням виконкому від 22.10.2019 р. частину приміщення УБЖКГІТ на бульв. Незалежності, 4-А площею 35,8 м кв передано новоствореному підприємству. Але до цього часу жодне джерело не повідомляло про призначення керівника (директора) підприємства.

Як зазначено в матеріалах виконкому, новопризначеним керівником КП «МФК «Бровари» є діючий депутат БМР Максим Семенов.

Максим Семенов

Саме він доповідав членам виконкому про матеріали, тарифи на оренду футбольних полів. За іронією долі, саме Максим Семенов в минулому році був категорично проти створення КП із футболу, але в цьому році вже змінив свою думку і опікуватиметься розвитком футболу в Броварах.

Читайте також:

Стадіон в парку «Перемога» мають добудувати до Дня міста. Та чи встигнуть? ФОТОРЕПОРТАЖ 
5 млн грн. на добудову міського стадіону в парку «Перемога» – підсумки позачергової сесії БМР 

Ангеліна Козлова 

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари