Новорічний локдаун в Україні: коли введуть і скільки триватиме

image
1 Грудня 2020, 10:00
Поділитися:

Зимовий локдаун в Україні буде. Вірогідність його запровадження на різдвяні свята — майже 90%. Наразі, в Україні діє адаптивний карантин — до 31 грудня включно.

30 листопада відбулося засідання за участю РНБО та Кабміну, на якому обговорювали запровадження в Україні локдауну. Однак остаточне рішення представники української влади так і не ухвалили.
Україна наразі має 2 сценарії розвитку подій:

перший (грудневий) передбачає введення “локдауну” з 7 грудня і до новорічних свят;
другий (січневий) – “локдаун” з новорічних свят, умовно, 28 грудня і упродовж кількох тижнів у січні.

Проте, незважаючи на жорсткі карантинні обмеження, уряд все ж таки хоче дозволити бізнесу заробити на святах. Також будь-який зимовий локдаун передбачає роботу громадського транспорту.

Також в уряді заговорили про так званий “інтелектуальний локдаун”. Про це заявив глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.
За його словами, “інтелектуальний локдаун” передбачає встановлення карантинних обмежень, ураховуючи епідемічну ситуаціюу кожному окремому регіоні.

“Тобто не той повний локдаун, який був навесні а такий… скоригований, враховуючи реалії в кожному регіоні, в тому числі громадський транспорт і так далі…”, – зазначив Арахамія.

Можна припустити, що більш суворі заходи можуть запровадити цієї зими в таких сферах:

скасування будь-яких масових заходів;
закриття для відвідувань фітнес-клубів, басейнів, косметичних та масажних студій, тату-салонів;
повна заборона начас локдауну діяльності підприємств усфері харчування (крімторгівлі навинос і доставки), обслуговування, культуритощо;
скасування всіх спортивних змагань.

В Європі вже вводять суворий карантин, Україна поки відтягує це питання. Більшість українців не готова до повторного локдауну, нові заборони змусять багатьох підприємців просто закрити свій бізнес. Цікаво, як закінчиться 2020 рік і чим розпочнеться новий 2021…
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня