Новому КП «Стоматологічна поліклініка» передадуть майно, а футбольному клубу «Бровари» виділять 200 тис. грн – підсумки  комунальної комісії  

image
14 Листопада 2019, 21:54
Поділитися:

Стадіон у парку «Перемога», нарешті, остаточно дофінансують на 2 млн грн, а новостворене підприємство, що опікуватиметься всіма футбольними майданчиками, отримає від міста перший «транш» у 200,0 тис.грн на свій старт.  Також комунальне майно, що перебуває у спільній сумісній власності, від ББКЛ передадуть до новоствореного КП «Броварська стоматологічна поліклініка». Окрім цього, на комунальній комісії депутати схвалили нову програму щодо безпритульності тварин, а програму щодо вивозу листя з приватного сектора за кошти міського бюджету, вирішили не розробляти. А ось угоду на залучення гранту в розмірі 40 млн грн на реконструкцію дитячого садка «Зірочка», що на Розвилці, депутати затвердили.

Комісія з питань комунальної власності та ЖКГ, що відбулася 14.11.2019р., почала засідання з питань управління комунальної власності. Традиційно депутати надали згоду на приватизацію кімнат у гуртожитках, також схвалили  прийняття майна у комунальну власність та списання комунального майна.

Суперечки викликало питання щодо прийняття в комунальну власність пробивного колодязя на вул. М. Лагунової, 2. Справа в тому, що за адресою вул. М. Лагунової, 1 працює колодязь, який відремонтували  за бюджетні кошти. Тому депутати вирішили, що одного колодязя достатньо для цього мікрорайону і зняли питання з розгляду.

Продовжується передача майна з балансу управління освіти та науки на баланс закладів, які перешли на автономне керування. Передається увесь перелік майна – від канцтоварів, меблів і техніки до будівель закладів освіти, земельних ділянок, парканів та навіть дерев і кущів. Цього разу передали майно наступним закладам освіти: ДНЗ «Зірочка», «Теремки», «Віночок», «Ялинка», «Ромашка», «Ластівка», «Малятко», «Теремок», «Барвінок», «Червоні вітрила», «Капітошка», «Сонечко».

Читайте також: Дитячі садочки Броварів отримали фінансову автономію 

Також депутати розглянули та надали дозвіл на передачу комунального майна, що перебуває у спільній сумісній власності, від Броварської клінічної лікарні до новоствореного КП «Броварська стоматологічна поліклініка». Усього в орендне користування передається 384 найменування стоматологічного обладнання, меблів та побутової техніки балансовою вартістю 1 341,9 тис.грн, що використовують у дорослій стоматології на бульв. Незалежності, 10. Окремим переліком передається в орендне користування усе обладнання дитячої стоматології на вул. Я. Мудрого, 47 – 103 найменування. Приміщення дитячої стоматології на вул. Я. Мудрого, 47 площею 247,9 м кв передається в орендне користування новоствореному підприємству на 2 роки і 11 місяців. Таким чином питання із майбутнім дитячої стоматології можна вважати вирішеним: відділення стає частиною міського комунального підприємства «Броварська стоматологічна поліклініка».

Читайте також: Дитяча стоматологія в Броварах  залишається в повному обсязі та безкоштовною – Ірина Тесля

У програму із будівництва, капремонту, утримання об’єктів житлового фонду і благоустрою внесено невеликі правки в межах кошторису, що дозволило профінансувати наступні напрямки:

будівництво стадіону в парку «Перемога» –  2 000,0 тис.грн
Капремонт спорткомплексу «Світлотехніка» –  1,5 млн грн
Винос тепломережі з-під будівництва нового корпусу ЗОШ № 10 – 1 934,6 тис.грн
Капремонт даху ЗОШ № 7 – 900,0 тис.грн
Поточний благоустрій міста – 4000,0 тис.грн

Для того, щоб профінансувати ці видатки, невикористані залишки фінансування зняли з програм із озеленення, капітального ремонту ліфтів, підтоплення, капітального ремонту дитячих і спортивних майданчиків. Чиновники пояснили це тим, що залишки вже неможливо використати до кінця поточного року.

У рамках програми підтримки комунальних підприємств, депутати схвалили виділення 30,0 тис.грн КП «ЖЕК-5» в якості відшкодування за заміну вікон у під’їздах будинку на вул. Київській, 300-В, а також виділення 200,0 тис.грн новоствореному підприємству КП «МФК «Бровари». Присутній на засіданні керівник цього підприємства і за сумісництвом депутат міської ради та член комунальної комісії Максим Семенов заявив про конфлікт інтересів при голосуванні, але не надав жодних пояснень щодо напрямку використання коштів. Доповідачка з цього питання – начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова  –пояснила, що кошти потрібні на закупівлю меблів у роздягальні нового стадіону та «запуск підприємства». На запитання: чи працює наразі новий стадіон, чиновниця відповіла, що не працює, але в цьому році обов’язково запрацює.

Читайте також: Новостворене КП «Міський футбольний клуб «Бровари» регулюватиме хто, де і коли гратиме

Нову програму регулювання чисельності безпритульних тварин на наступні 4 роки  депутати схвалили без довгих дебатів.

Читайте також: Проєкт притулку для тварин і соццентр стерилізації та вакцинації, – плани міста на 2020 рік 

Тривалі та запеклі дебати були у депутатів щодо розгляду звернення УБЖКГІТ щодо можливості організації збору і вивозу опалого листя з території приватної забудови. На початку Світлана Решетова повідомила, що на даний час послуга з приймання листя не дуже популярна, тому що наразі надійшло лише 300 грн оплати за розміщення листя. Далі аргументи депутатів дуже нагадували дебати з цього питання у соціальних мережах. Лунали думки, що вивіз листя, загалом,  шкідливий для ґрунту, згадали що безкоштовно вивозити листя немає сенсу, позаяк сміття приватного сектора з центральних вулиць і так вивозиться безкоштовно багато років, і таке інше. Лунали думки і про запровадження тимчасово платної послуги з вивозу листя задля вивчення попиту на послугу. У підсумку, депутати відмовились надати офіційні пропозиції щодо вирішення цього питання, тому розглянуть його на сесії.

Читайте також: Приймати листя від населення готові. Але не безкоштовно, – чиновники БМР

Останнім питанням депутати затверджували угоду про передачу коштів позики  між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад та Броварською міською радою. Фактично – це унікальний випадок, коли міський об’єкт залучив міжнародний грант. Мова йде про реконструкцію дитячого садка «Зірочка» на вул. Я. Мудрого, 3, на який вдалося залучити 40 303,46 тис.грн від Європейського інвестиційного банку. Грант надійшов у рамках проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», кінцевим бенефіціаром за договором є УБЖКГІТ. Фахівцям саме цього управління вдалося переконати співробітників двох міністерств, що наше місто потребує коштів на реконструкцію садочку. Звісно, депутати затвердили цю угоду.

Читайте також: Реконструкція ДНЗ «Зірочка» обійдеться в понад 40 млн грн: затверджено проектну документацію  

  Ангеліна Козлова

Фото – Ірини Ющенко

Джерело: Трибуна Бровари