Новітні технології: криміналісти Київщини отримали повноцінну криміналістичну лабораторію

image
5 Червня 2021, 03:21
Поділитися:

За сприяння керівництва Національної поліції України та Головного слідчого управління криміналісти СУ ГУНП в Київській області отримали повноцінну криміналістичну лабораторію Європейського зразка. Дана лабораторія укомплектована сучасними криміналістичними валізами, спеціальним обладнанням та освітлювальними приладами.

«Криміналіст – професія за покликанням. А робота з найсучаснішим обладнанням це є найвища нагорода», – зазначив начальник відділу криміналістичного забезпечення СУ ГУНП в Київській області Олександр Малиш.

Завдяки даному обладнанню спеціалісти-криміналісти можуть реалізувати всі свої професійні вміння та навики по виявленню, фіксації та вилученню латентних слідів дактилоскопічного, трасологічного, балістичного, біологічного та одорологічного походження, що є основою для розкриття найрезонансніших злочинів.

Крім того, лабораторія оснащена сучасними засобами пошуку та вилучення слідів балістичного походження чи вибуху, що перебувають на значній глибині в грунті, водному чи іншому середовищі. Також спеціалісти криміналісти мають засоби захисту, що унеможливлюють потрапляння сторнніх об᾽єктів на місце вчинення злочину.