нові школи та дитячі садки ми побудували, тому що викорінили дерибан бюджету(ВІДЕО)

image
30 Травня 2019, 11:17
Поділитися:

Дата публикации: 30 мая 2019.

Ексмер Ірпеня Володимир Карплюк у черговому відео із серії “Ірпінь – історія успіху” розповів про реконструкію і відкриття нових освітніх закладів та про розвиток освіти в Ірпінському регіоні останніми роками.

Про це стало відомо Містоінформ із допису лідера “Нових облич” в соціальній мережі фейсбук.

Зі слів Карплюка, в Ірпені в минулому році було збудовано та відкрито новий корпус ірпінської ЗОШ №17, в якому розташовані 19 класів. Тут також облаштована нова сучасна їдальня.

У цій та ще семи школах Ірпеня встановлені майданчики для занять футболом, баскетболом і легкою атлетикою. В одній зі шкіл побудований поверх на 12 класів і новий спортивний зал, зараз в ньому ведуться роботи з енергозбереження, здійснюється відновлення та утеплення фасаду. При кожній Ірпінської школі вже рік працюють профільні класи для поглибленого вивчення окремих предметів. Спортивна дитяча школа має три нових поля – футбольне, баскетбольне та тенісне.

В Ірпені відкрито новий ліцей “Іліт” з сучасними аудиторіями і лабораторіями для наукових робіт. А в академічний ліцей Національного університету біоресурсів і природокористування України, який був презентований менше місяця назад, вже зареєструвалися понад 300 майбутніх учнів. У цьому році він вперше відкриє свої двері для ліцеїстів 7-11 класів.

За останні три роки в місті з’явився дитячий інклюзивний центр “Дівоcвіт”, два нових садочка – “Колібрі” та “Бджілка”. Зараз, вперше в співфінансуванні з Київською облдержадміністрацією, будується ще один дошкільний заклад, який також планується відкрити 1 вересня.

За словами Володимира Карплюка всі зміни в сфері освіти в регіоні були здійснені з ініціативи команди “Нових облич” в Ірпінському міській раді. А нові школи і дитсадки будуються, тому що він і його однодумці викорінили дерибан бюджету.

“Впевнено заявляю про те, що в Україні немає жодного малого міста, який би побудував більше освітніх установ, ніж це зробив Ірпінь за останні кілька років”, – заявив Володимир Карплюк в своєму коментарі до відео.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Карплюк представив перші дві частини проекту “Ірпінь: історія успіху”. У них він розповідає про будівництво і реконструкції двох ірпінських парків – ім. Правика і “Парк письменників”.

Раніше Містоінформ повідомляла, що лідер “Нових облич” Володимир Карплюк подав документи в ЦВК для реєстрації себе кандидатом в народні депутати України на позачергових парламентських виборах, які відбудуться 21 липня цього року.

Джерело: МИСТОИНФОРМ