Нові призначення керівників у Борисполі

image
25 Січня 2023, 17:13
Поділитися:

Під завісу сесійного засідання 34-ї позачергової сесії Бориспільської міської ради депутатам представили нових керівників. Управління соціальної політики та охорони здоров’я тепер очолює Олена Коротка, а керівником об’єднаної керуючої компанії, створеної на базі УМКП-1 і ЖРЕУ, яка тепер називається «Керуюча компанія «Мій дім — Бориспіль», призначено Івана Якіна. 

Новопризначені керівники мали змогу розповісти про себе і почути побажання депутатів.

Олена Коротка, керівник управління соціальної політики

Олена Коротка очолює управління вже 4 місяці. Наявність юридичної освіти — все, що вона розповіла про себе депутатам. Більш докладно чиновниця зупинилася на зробленому з моменту початку роботи на посаді. Згадала про відкриття соціального центру в місті, про соціальну програму «Допомагаємо разом». Окремо зупинилася на роботі з переселенцями та соціально незахищеними категоріями.

У відповідь на запитання депутата Іллі Луціва щодо бачення розвитку медицини Бориспільщини на найближчі роки, Олена Коротка зазначила, що медичний напрямок в управлінні соціальної політики з’явився з 1 грудня 2022-го року, коли депутати проголосували і об’єднали два управління в одне. Тож зараз вона намагається вивчити все, що стосується медичного напрямку роботи управління.

Схвально про роботу управління під керівництвом Олени Короткої відгукнувся і міський голова Володимир Борисенко. «Після реорганізації двох управлінь є позитивні зрушення, — повідомив він. — Рекомендую навідатися у центр надання матеріальної допомоги на вулиці Головатого, 15 та подивитися, як там все влаштовано. Думаю, таких центрів у Борисполі буде створено ще декілька, адже вони ефективні».

Зауваження депутатської групи озвучив Володимир Шалімов.
«Досить дивно, що лише на четвертий місяць відбулася зустріч керівника управління соціального захисту і охорони здоров’я з депутатським корпусом. При тому, що це одне з найважливіших управлінь. Чому ви до цього часу не прийшли ні на одну комісію з освіти, медицини і соцзахисту? Чому ви ігноруєте роботу комісій, посилаючи замість себе заступника? Ви не зможете працювати без депутатського корпусу, тому що питання бюджету та основні рішення приймаються тут. У вас дуже складна посада, пов’язана з роботою з людьми, багато з яких мають травмовану психіку. Тому хочеться побажати вам витримки і толерантного ставлення до людей», — зазначив він.

 Іван Якін, керівник управляючої компанії «Мій дім — Бориспіль» (КП «ЖРЕУ»)

Керівник новоствореної управляючої компанії «Мій дім — Бориспіль» Іван Якін про себе розповів детально.
Народився він у Маріуполі, де прожив 40 років свого життя. Має вищу освіту, отриману в Приазовському державному технічному університеті за спеціальністю інженер-механік (станки і системи). Близько року працював на заводі слюсарем, паралельно здобував другу вищу освіту інженера-металурга. 9 років пропрацював на сталеплавильному виробництві, вирісши від підручного сталевара до начальника зміни кінемоконверторного цеху комбінату ім. Ілліча. Потім займався будівельним бізнесом. Після цього працював начальником управління житлового фонду міста Маріуполя, в підпорядкуванні якого було 2208 багатоповерхівок. Згодом обіймав посаду директора керуючої компанії в місті Маріуполь. За його словами, керуючі компанії Маріуполя теж свого часу пройшли через реорганізацію та об’єднання — із п’яти в три з наміром згодом об’єднати в одну з філіями в різних мікрорайонах міста. Війна перекреслила всі плани.

«Опинившись у Борисполі, я, як колишній працівник органів місцевого самоврядування, зайшов до міської ради, щоб познайомитися та поспілкуватися з керівництвом міста. Мене взяли на роботу в управління ЖКГ виконкому, а після об’єднання двох комунальних установ міський голова Володимир Борисенко запропонував очолити об’єднане підприємство», — зазначив він.

Депутат Володимир Шалімов у своєму виступі висловив співчуття новому керівнику, який все втратив у Маріуполі. Він наголосив, що має зауваження не до Івана Якіна, а до процедури його призначення. «Я уже 17-й рік депутат. Завжди перед тим, як призначати на посаду людину такого рівня, покійний міський голова Анатолій Федорчук збирав лідерів фракцій і повідомляв про це. Про призначення нового керівника об’єднаної управляючої компанії ми дізналися із соціальних мереж, — зазначив Володимир Шалімов. — Добре, що компанію очолить людина немісцева, незаангажована. Наше місто невелике, де всі один одного знають. Працюють родинами, династіями. Вам буде дуже важко працювати. У нас у місті є багато великих будівельних підприємств, які працюють стабільно. Є комбінат будівельних матеріалів — ПрАТ «БКБМ», який увійшов у десятку найбільших заводів з виготовлення залізобетонних виробів України. Ми, місцеві будівельники, працюємо по всій Україні — від Києва до Коломиї. Як виробничник та будівельник із 42-річним стажем, я розумію, що на зарплати, які нині платить ЖРЕУ, ви не знайдете жодного нормального працівника — ні газозварювальника, ні муляра, ні маляра, ні штукатура. Середня зарплата робітника будівельної професії середньої кваліфікації — 20-25 тис. грн. За 11 тисяч не працюватиме ніхто, і це зараз найперша проблема у вашому КП. Можливо, було б краще, якби люди могли отримувати оплату не за ставкою, а в залежності від виробітку, як це робиться на виробництві. Загалом можу сказати, що ви взяли на себе дуже важкий тягар. Тому за потреби заїжджайте до нас, будемо допомагати, чим зможемо».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама