Нові петиції на захист чистого повітря в Броварах | Трибуна

image
17 Вересня 2020, 10:24
Поділитися:

На сайті Броварської міської ради з’явились дві нові петиції, які стосуються стану атмосферного повітря та контролю за ним у Броварах.

Автором цих петицій є Тетяна Кальченко. Броварчанка розповідає про програми Броварської міської ради з охорони навколишнього середовища Броварів, які не виконуються в повному обсязі ще з 2017 року.

«Програма повинна була захистити кожного з нас від недобросовісних підприємств – забруднювачів повітря, а місто повинно було отримати дієвий механізм контролю за незаконною діяльністю таких підприємств», міститься у першій петиції «Повне виконання програми закупівлі станцій моніторингу в повітрі-2020».

Як зазначено в петиції, за останні роки місто встановило три стаціонарні станції, які вимірюють стан забрудненості повітря. Публічно обіцяно ж було 10 стаціонарних станцій та 2 компактні (портативні).

Тож у петиції жінка просить:

 внести відповідні зміни до бюджету міста на другу половину 2020 року.Змонтувати ще сім стаціонарних станцій моніторингу атмосферного повітря та дві переносні станції.Оприлюднити звіт за результатами моніторингу за період роботи діючих станцій по таких пунктах: оцінка стану атмосферного повітря в місті Бровари, джерела забруднення, причини регулярного перевищення допустимих показників всіх шкідливих речовин, які вимірюють станції.

За 5 днів петиція набрала 104 голоси із 250 необхідних.

Інша петиція Тетяни Кальченко також стосується контролю за якістю повітря в Броварах. У петиції йдеться про можливість встановити на найвищій точці Броварів (недіюча труба на території ТОВ «Орієнтир-Буделемент») камер відеоспостереження.

«Наполегливо просимо невідкладно здійснити усі підготовчі та монтажні роботи для встановлення відеокамер на найвищій трубі на території ТОВ «Орієнтир-Буделемент» із наступними обов’язковими характеристиками:

Охоплення всієї території навколо вищевказаної труби 360°з використанням щонайменше 6-ти відеокамер.Забезпечення постійного цілодобового відеоспостереження та зберігання історії запису.Можливість вільного перегляду відео через мережу інтернет (наприклад, трансляція кожної камери на Ютуб-каналі) в онлайн режимі з вільним доступом до всієї попередньої історії запису»

Так, у режимі онлайн та за допомогою архівних відеозаписів будь-який мешканець міста зможе спостерігати та виявляти злісних забруднювачів повітря.

Тетяна Кальченко зазначає, що готова допомогти у вирішенні організаційних питань, щодо практичного їх виконання.

Відповідний проєкт рішення авторка петиції просить винести на найближчу чергову чи позачергову сесію Броварської міської ради.

За 5 днів петиція набрала 133 голоси із 250 необхідних.

Фото – НЕЦУ

Читайте також:

1. У Броварах стартував онлайнмоніторинг забруднення повітря

2. Велоекскурсія підприємствами-забрудниками повітря і публічна дискусія про екологію. ФОТОРЕПОРТАЖ

3. Висновок екологічної інспекції щодо невідомої речовини у Красилівці: «має неприємний запах, у воді не розчиняється»

4. У квітні броварське повітря стало бруднішим. ДОСЛІДЖЕННЯ

Джерело: Трибуна – Бровари