Нові обличчя візьмуться за парки у Вишневому

image
23 Травня 2019, 11:24
Поділитися:

Дата публикации: 23 мая 2019.

Про це стало відомо із відео, яке виклав на своїй сторінці на фейсбук екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк.

Перетворити не пристосовану для проведення дозвілля територію в сквер європейського рівня обіцяє екс-мер Ірпеня Київської області Володимир Карплюк. Йдеться про локацію, яка знаходиться за стелою при в’їзді до міста Вишневого.

Зліва – Володимир Карплюк, справа – секретар міської ради Вишневого Сергій Пишний

За словами Володимира Карплюка, громадська ініціатива про створення скверу на цьому місці, зокрема, була подана самими жителями міста Вишневого. Дійсно, раніше проект облаштування цієї території брав участь у Громадських проектах Вишневого, але не набрав необхідної кількості голосів.

Протягом місяця обіцяють створити візуалізації проекту скверу, а краща із них дістане позабюджетне фінансування. Знайти інвестиції для цього та втілити проект в життя пообіцяла команда “Нових облич”.

“Розкажіть, яка інфраструктура, на вашу думку, має бути у сквері: дитячі чи спортивні майданчики, сцена для виступів чи, можливо, зона барбекю. Жителі самі повинні вирішити яким буде сквер, бо саме мешканці наповнюють його життям.”, – впевнений лідер “Нових облич”.

Загалом, зі слів Володимира Карплюка, мета ще амбітніша – створити у рамках конкурсу громадських проектів “Вишневий сад” сучасні зелені зони у мікрорайонах Вишневого : парки та сквери, що будуть затишними місцями для відпочинку, сквер при в’їзді до Вишневого має стати першою локацією у цьому великому проекті. Долучитись до конкурсу громадських проектів “Вишневий сад” може кожний житель міста запропонувавши місце для паркової зони, описавши що саме хотілося б бачити у новому сквері.

Ірпінь Київської області, міським головою якого донедавна був Володимир Карплюк, відомий своїми парками та скверами. За останні роки у місті було створено безліч парків, скверів та алей.

Парк імені Володимира Правика, Ірпінь

Серед найбільш відомих: парк “Центральний”парк імені Володимира Правика, парк дерев’яних скульптур “Покровський”, парк “Дубки”парк Письменниківпарк Незнайка.

Парк Письменників, Ірпінь

З огляду на такий досвід, місто Вишневе, очевидно, отримає гарний шанс на реальне вдосконалення свого життєвого простору.

Парк Незнайка, Ірпінь

Найкращі проекти будуть відібрані і направлені на погодження міської влади, а згодом профінансовані за підтримки команди “Нові обличчя”.

“Будьте готові взяти ініціативу та відповідальність у свої руки. Створюйте свою команду однодумців у мікрорайоні, будьте наполегливими і вірте у свою перемогу”, – вказано на сторінці конкурсу “Вишневий сад”.

Джерело: МИСТОИНФОРМ