Нове освітлення буде на 150 об’єктах столиці

image
27 Березня 2019, 11:09
Поділитися:

Цього року з бюджету столиці на встановлення LED-освітлення виділять 700 млн гривень. За ці гроші планують оновити освітлення на 150-ти об’єктах міста. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на бульварі Верховної ради, де оглянув нове сучасне освітлення.

Зокрема, йдеться про оновлення освітлення на проспектах Перемоги, Лобановського, Відрадному, на Дніпровській набережній, Харківському та Столичному шосе. А також – у Маріїнському парку, Міському саду та в Пущі-Водиці. Про це це сказав мер Києва Віталій Кличко.

Як повідомляє прес-служба КМДА, цього року планують замінити на LED понад 20 000 тис. старих світильників.

На сьогодні LED-освітлення встановлене зокрема на вулицях:

Борщагівській, Ревуцького, Олени Теліги, Петра Сагайдачного, Генерала Алмазова, бульварі Лесі Українки, бульварі Дружби народів, бульварі Вацлава Гавела, Набережному шосе, Жилянській, Саксаганського, Московській, Полковника Затєвахіна, Коноплянській, проспекті Павла Тичини, проспекті Романа Шухевича, Парково-Сирецькій, Озерній, Татарській, Чистяківській, Дружківській, Електротехнічній, бульварі Академіка Вернадського, вулиці Виборзькій, вулиці Паторжинського, вулиці Дорогожицькій тощо.

Також оновили освітлення в Солом’янському та Печерському ландшафтних парках, у Наводницькому та Куренівському парках, на деяких мостах столиці.

Комплексне встановлення світлодіодних світильників, зазначив Віталій Кличко, – недешеве. Це значні кошти, але витрати виправдані. 

Використання світлодіодних ламп дозволяє економити близько 30% на сплаті за електроенергію. Наприклад, у 2018 році завдяки модернізованому освітленню столиця заощадила 11 мільйонів гривень.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ