Нова іпотечна програма “Інтергал-Буд” має низку переваг перед “єОселею”, – девелопер

image
9 Листопада 2023, 17:05
Поділитися:

9 листопада 2023 г. 17:01

Нова іпотека від “Ощадбанку” спільно з “Інтергал-Буд” дозволяє отримати кредит на придбання квартири у Києві та інших українських містах тим покупцям, хто не може зробити це через обмеження в держпрограмі “єОселя”. Так, іпотека від девелопера не накладає на позичальника вимоги відсутності оформленого на нього власного житла, не встановлює верхню межу ціни квадратного метра та обмеження площі житла в залежності від членів родини.

Про це KВ стало відомо з інтерв’ю комерційної директорки “Інтергал-Буд” Анни Лаєвської.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За словами девелопера, “єОселя” не здатна забезпечити увесь наявний попит, адже вимагає від позичальника володіння нерухомістю площею не більше за 52,5 кв.м та плюс 21 кв. м. на кожного члена родини додатково. Аби задовольнити потребу в житлі більш широкої аудиторії, державний “Ощадбанк” сукупно з девелопером стартували альтернативну програму.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Ми зрозуміли, що необхідною є альтернативна комерційна програма “єОселі”, доступна для будь-якої людини, незалежно від того, чи є у позичальника нерухомість у власності. Також ця програма не має спиратися на якісь граничні показники і працюватиме швидше”, – розповіла Лаєвська.

Також вона зазначила, що під час розробки програми, звернули увагу на те, що “єОселя” пропонує для широкого загалу пільгові 7%. Але потім виявилось, що ці умови діють не для всіх.

“Тож ми звернулися до банку з пропозицією стартувати програму, яка буде рівнятись на “єОселю” за пільговою ставкою на певний період, але мати лояльніші умови. Ми підрахували, на який термін можемо дати пільгові умови й що можемо запропонувати ринку. Так, ми прийшли до пільгових 3-х років під 7% і подальші 19%. Можливо, щодо процентної ставки після трьох років виплат пізніше будуть ще покращені умови, у бік її зменшення”, – додала комерційний директор “Інтергал-Буд”.

Головною перевагою називають те, що щомісячний кредитний платіж дорівнює середній вартості оренди однокімнатної квартири у Києві, а також обіцяють швидше оформлення іпотеки порівняно з “єОселею”.

Як раніше писала KВ, наприкінці жовтня один з провідних гравців будівельного ринку, компанія “Інтергал-Буд”, оголосив про старт альтернативної іпотечної програми з державним “Ощадбанком”. Гравці ринку передбачають, що подібних спільних програм у девелоперів та банків з часом стане більше. Що стало передумовою цьому та хто і за яких умов зможе узяти посильний кредит на купівлю квартир в столиці, KВ розповіла комерційна директорка “Інтергал-Буд” Анна Лаєвська.

Читайте: “Альтернатива дешевої іпотеки “єОселя” від девелопера не має обмежень і працюватиме швидше”, — комерційна директорка “Інтергал-Буд” Лаєвська

Фото: Євген Лоюк

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона