Нова гра «Біжи або помри»: підлітки кидаються під автівки

image
11 Лютого 2019, 20:25
Поділитися:

Серед підлітків з’явилася нова небезпечна гра «Біжи або помри», – повідомляє газета «Дарницькі вісті».  

 Біжи або помри – суїцидальна гра серед підлітків. Суть гри полягає в тому, аби перебігти жваву трасу в недозволеному місці й залишитися живим. Процес підлітки знімають на відео та викладають у мережі.

Ці знімки оприлюднила у себе на сторінці користувачка Facebook Юлія Дмитренко. Як зазначила жінка, відбувалося це на Дарницькій площі. У коментарях  користувачі розповіли, що бачили цих підлітків і на Ленінградській площі.

Журналістам «Трибуни» нещодавно також довелося бачити подібний випадок і у Броварах, де троє неповнолітніх дівчат у не встановленому місці перебігали дорогу перед машинами на бульв. Незалежності. На зауваження водія, який встиг загальмувати, показали руками непристойності та зникли в під’їзді будинку.

У коментарях до повідомлення  від «Дарницькі вісті» читачі  радять, як варто вчиняти водіям та батькам у таких випадках.Як зазначають психологи, бігти або померти здебільшого вирішують діти 9-14 років. Це група найбільшого ризику. Психологи також зазначають, що  кількість дітей, які намагаються покінчити з собою, останнім часом збільшилася в рази, позаяк у навколишньому житті підлітків мало що радує. Стимулює таке явище відсутність довірливих стосунків із батьками.

Гра набула розповсюдження в кінці 2016 на початку 2017 року в Росії, пізніше перейшла в Україну, Киргизстан та Білорусь.

Як зазначено в сюжеті ТСН, батьки дітей вже забили на сполох і почали ділитися у соцмережах порадами, на що варто звернути увагу, щоб відвернути трагедію. Зокрема, необхідно простежити, чи висипається дитина, особливо, чи спить у ранкові години. Також мають насторожити малюнки китів, метеликів та єдинорогів.

Окрім цього батькам радять дізнатися, чи вступила їхня дитина в одну з таких груп (або зі схожими назвами) у соцмережах: «Кити пливуть вгору», «Розбуди мене о 4.20», f57, f58, «Тихийдом», «Ріна», «Няпока», «Море китів», «50 днів до мого…», а також застосування хештегів: #домкитов, #морекитов, #млечныйпуть, #150звёзд, #ff33, #d28, #хочувигру, #бегиилиумри та написання на своїй «стіні» цифр, починаючи від 50 і менше.

До того ж підозрілим є спілкування з друзями, якщо використовуються фрази «розбуди мене о 4.20», «я у грі» та переписка в різних месенджерах із незнайомими людьми, які дають дивні розпорядження.

Своєю чергою у поліції закликають водіїв бути пильними, якщо на узбіччі стоять підлітки і не переходять дорогу на зелене світло.

Фото – Юлія Дмитренко

Джерело: Трибуна Бровари