Нова амбулаторія на 12 балів

image
29 Березня 2019, 09:58
Поділитися:

27 березня в Борисполі на вулиці Лютнева, 12 відбулося урочисте відкриття 5-ї амбулаторії загальної практики — сімейної медицини.

Спільний результат
Відвідувачів було багато. І це не випадково: перш ніж на місці старого магазину «Смак» з’явився сучасний медзаклад, чимало проведено роботи. А мешканці мікрорайону, де розташована амбулаторія, з нетерпінням чекали завершення будівництва.

«Рік тому ми майже на порожньому місці взялися створили цей центр. Передувала цьому серйозна робота. На сесії міської ради було прийнято програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги, на яку виділили 49 млн 638 тис., освоєно 21 млн грн. У тому числі ці гроші пішли і на нову амбулаторію. Завдяки децентралізації ми змогли відкрити п’ять амбулаторій», — сказав міський голова Анатолій Федорчук.

Мер наголосив, що створення медзакладу — результат спільної роботи громади, депутатів, міськвиконкому і підприємців. Він запевнив, що для міської влади пріоритетною є медична галузь, тому у планах відкриття таких же амбулаторій у віддалених від центру мікрорайонах.
Голова Київської ОДА Олександр Терещук, який був відкритті, зазначив, що нову амбулаторію можна назвати сучасною міні-лікарнею.
Сучасне обладнання
На ремонт приміщення з міського бюджету витрачено 7 млн 143 тис. грн. Виконавець ремонтних робіт — ПРАТ «БКБМ» (голова правління Ігор Шалімов, депутат міської ради).
Загальна площа амбулаторії — 423 кв.м. У приміщенні 13 кабінетів, в тому числі 7 кабінетів лікарів. Тут надаватиметься весь перелік задекларованих послуг сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів, працюватиме лабораторія з сучасною апаратурою, денний стаціонар, мала операційна, процедурна, діагностичні кабінети, обладнані сучасним мамографічним комплексом GIOTTO IMAGE-3DL, який дозволяє забезпечити раннє виявлення та лікування онкологічних захворювань жіночої репродуктивної системи, та системою ультразвукової діагностики XARIO-200. Амбулаторія оснащена сучасною серверною, що допоможе здійснювати запис в режимі онлайн, ввести електронну картку та електронний рецепт.
Всі кабінети обладнані системою кондиціонування з 5- кратним обміном повітря. Є конференц-зал, аптечний кіоск.
За словами лікаря і депутата Іллі Луціва, пацієнти, які підписують декларації з сімейними лікарями міської первинки, зможуть безкоштовно проходити обстеження на УЗД і мамографі. Це апаратура з високою точністю діагностики.
Усім сподобалося
Директор міського центру медико-санітарної допомоги Євгеній Черенок провів екскурсію лабораторією для бажаючих. Люди були вражені оснащенням, дизайном, плануванням. Будівельники подбали й про маленьких пацієнтів, для яких є чудове дитяче містечко.
Мешканка мікрорайону 81-річна Лідія Іванівна зізналася, що в захваті від нової амбулаторії неподалік від її будинку, каже, чекала її відкриття, щоб підписати декларацію з сімейним лікарем після урочистостей, адже старт роботи амбулаторії — 27 березня.

Голова правління ПРАТ «БКБМ» Ігор Шалімов висловив подяку працівникам підприємства, які сумлінно виконували свою роботу.

«Це маленька перемога нашого міста. Хочу звернутися до всіх: люди добрі, не культивуйте злість, ненависть, слід робити те, що нас об’єднує. Коли ми з нуля відроджували цю будівлю, було почуття, що громада Борисполя нас підтримує. Всі працювали в єдиному пориві. Давайте й надалі консолідуватися всією громадою, тоді в нас не буде зради, буде перемога», — сказав він.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама