Номери “гарячих ліній” з питань протидії торгівлі людьми

image
20 Серпня 2021, 11:20
Поділитися:

У 2010 році Генеральна Асамблея ухвалила Глобальний план дій боротьби з торгівлею людьми, закликавши уряди всього світу вжити скоординованих і послідовних заходів, аби перемогти це зло.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, що здійснюється з метою отримання прибутку з експлуатації чоловіків, жінок і дітей. Це також кримінальний злочин, який карається згідно з Кримінальним кодексом України позбавленням волі на строк від 3-х до 15-ти років.

Боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. Держава пропонує повний спектр допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Людина, яка постраждала від цього злочину, звернувшись до місцевої державної адміністрації, має право отримати відповідний статус, що дає їй змогу на одноразову матеріальну допомогу, а також повний спектр допомоги: медичної, правової, соціальної, а також одноразової матеріальної допомоги.

Для отримання допомоги чи консультації звертайтеся за телефонами “гарячих ліній”:

0 800 505 501 або 527 – Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів;

0 800 500 335 або 116 123 – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

15 47 – Урядова гаряча лінія;

(044)286 77 36 – Служба у справах дітей та сім’ї Київської ОДА.

Київська облдержадміністрація закликає жителів області не залишатися байдужими до цієї проблеми та боротися з цим ганебним явищем!

 



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація