НМТ-2023: центр оцінювання якості освіти опублікував демонстраційний тест з української мови

image
28 Лютого 2023, 20:41
Поділитися:

28 лютого 2023 г. 20:27

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) розмістив демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту з української мови. Метою цього рішення є ознайомлення вступників із завданнями, що будуть у цьогорічному НМТ.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як наголосили в Українському центрі оцінювання якості освіти, демонстраційний тест розмістили щоб абітурієнти могли навчитися розподіляти час на виконання завдань із різних предметів, визначити теми, над якими варто ретельніше попрацювати.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Пропонуємо ознайомитися із завданнями з української мови. Зауважте, що тест розміщено в спеціальному онлайн-середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їхнього виконання демонстраційний варіант”, – йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства освіти і науки України.

У центрі оцінювання якості освіти пояснили, що виконати блок із 30 завдань демонстраційного варіанта “Українська мова” вступники можуть протягом 60 хвилин.

“Як під час проходження демонстраційного тесту, так і під час реального тестування, можна вибирати послідовність виконання завдань, змінювати варіант відповіді тощо. Після завершення роботи, учасники НМТ одержать результати тестування”, – розповіли в УЦОЯО.

Також долали, що тренувальні матеріали з усіх навчальних предметів будуть розміщені на сайті УЦОЯО не пізніше травня.

Читайте: Замість підсумкової атестації у випускників шкіл цього року знову буде мультипредметний тест

Фото: УЦОЯО

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона