Німеччина пропонує Борисполю побудувати нові очисні споруди

image
29 Березня 2024, 11:40
Поділитися:

Питання будівництва очисних споруд у Борисполі вже давно сприймається як недосяжна мрія, особливо нині, коли всі кошти спрямовуються на війну. Але з’явилася надія.

Нещодавно на одній із зустрічей із працівниками Бориспільводоканалу секретар Бориспільської міської ради Владислав Байчас повідомив, що місто розглядає можливість повернутися до реалізації незавершеного проекту бориспільських очисних споруд.

«Це важливе питання, адже поряд із недобудованими очисними — аеропорт і злітна смуга, яка під реальною загрозою. Якщо найближчим часом ми проблему не вирішимо, це може призвести навіть до закриття аеропорту. Нещодавно ми отримали пропозицію із Німеччини, від товариства, яке займається очисними спорудами по всій Європі. Розглядаємо питання співпраці», — повідомив Владислав Байчас.

У розмові з журналістом «Вістей» він деталізував ситуацію. За його словами, вже йдуть переговори з інвесторами, адже на сьогодні таке будівництво ні Борисполю, ні навіть державі не під силу. 

«Лист із пропозиціями надійшов із Мюнхена від компанії «Проектно-конструкторське бюро «Регірунгсбаумайстер Шлегель» — компанії, яка більше 90 років працює в області інфраструктурного будівництва. Підприємство реалізує такі об’єкти, як очисні споруди, гідротехнічні споруди, системи водопостачання, будівництво залізниць, автодоріг, системи управління виробничим процесом, інженерні комунікації та об’єкти особливого призначення. Забезпечує якість, рентабельність, безпечність і сумісність з оточуючим середовищем. Для Борисполя підприємство готове за інвестиційні кошти зробити проект очисних споруд і допомогти з його реалізацією», — зазначив секретар міської ради.

Нагадаємо, очисні споруди у Борисполі почали будувати ще у 2011 році. На їх будівництво із державного бюджету було витрачено 270 млн грн, але у 2014-му році роботи зупинилися. Нині недобудовані очисні знаходяться в аварійному стані. Протягом останніх 50 років нечистоти стікають на землю, на мулові поля, що загрожує Бориспільській та прилеглим громадам екологічною катастрофою.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама