Нічний удар по Львову: щонайменше 4 загиблих та понад 30 поранених

image
6 Липня 2023, 09:52
Поділитися:

6 липня 2023 г. 09:47

У ніч на 6 липня ворог атакував Львівщину “Калібрами”. Сім із десяти крилатих ракет, які випустили росіяни, знищили Повітряні сили. У Львові станом на 8:20 ранку внаслідок російської ракетного удару по житловому будинку четверо людей загинули та 32 дістали поранення, зокрема дитина.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ, інформації МВС та даних ГУ ДСНС України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Близько 1-ї ночі противник завдав удару з акваторії Чорного моря. Із надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет “Калібр”. Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід”, – повідомили в Повітряних силах.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Повідомляється, що вдалось знищити лише сім із десяти крилатих ракет “Калібр”. “На жаль, є влучання ракет по цивільних об’єктах у місті Львів”,- зазначили в ПС ЗСУ.

Згідно з повідомленням МВС, станом на 8:20 6 липня, внаслідок ракетного обстрілу російських терористів 4 людини загинули та 32 – отримали поранення (з них одна дитина).

Як інформували в ДСНС, рятувальники проводять аварійно-рятувальні та пошукові роботи в 1, 3 та 4 під’їздах зруйнованого будинку. Організовано надання психологічної допомоги постраждалим. На місці події працюють 7 психологів ДСНС.

До ліквідації наслідків події від ДСНС залучено 169 осіб та 30 од. техніки та 2 кінологічні розрахунки.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що вулиця Стрийська буде перекрита поки надзвичайники не закінчать розбір завалів і не витягнуть усіх загиблих. Станом на 09:30, як інформував Садовий, пошкоджено 35 будинків. Серйозних уражень зазнало 60 помешкань. Також пошкоджено 50 автомобілів.

“Всім мешканцям, які втратили житло запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку, в Стрийському парку, яке розташоване поруч”, – зазначив очільник міста.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих у Львові та запевнив, що “обовʼязково буде відповідь ворогу”.

Нагадаємо, внаслідок ракетної атаки на Краматорськ, яка відбулася 27 червня, постраждали 71 людина. З них 61 поранені та 10 вбитих. Серед загиблих 17-річна дівчина та 14-річні сестри, поранено восьмимісячного малюка.

Читайте: Зранку окупанти знову здійснили артобстріл Херсону, загинули двоє містян

Фото: МВС, ДСНС, Телеграм Андрія Садового

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона