Нічна повітряна атака по Україні: які наслідки

image
19 Вересня 2023, 13:13
Поділитися:

Минулої ночі росія завдала масованого удару по Львову дронами Shahed. Крім того були прильоти по Дніпропетровській та Миколаївській області.

“Шахеди” атакували місто кількома хвилями після 4 години ранку – це була найтриваліша атака на Львів за весь час великого вторгнення. Вони заходили з різних боків міста. О 6-й годині ранку атака скінчилась і тривогу скасували.

Як повідомили Повітряні сили, Росія запустила дрони-камікадзе з Приморсько-Ахтирська ще о 23 години 18 вересня і вони за 5 годин дістались Львівщини.

Дрони зокрема летіли на надзвичайно низькій висоті над історичним центром Львова, який є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Вони летіли. У різних районах міста було чутно вибухи та роботу систем ППО.

Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, внаслідок атаки загорівся промисловий склад в одному з районів міста.

Керівник області Максим Козицький уточнив, що з-під завалів промислового складу дістали двох людей. “Жінка попередньо без травм. Чоловік у важкому стані. Більше інформації згодом”, – написав Козицький. Він каже, що на складах значна пожежа.

Андрій Садовий уточнив, що поранений – 26-річний хлопець. “У постраждалого відкритий перелом кінцівки. Він вже у лікарні і йому надають всю необхідну допомогу”, – додав він.

Мер заявив, що вулиця Городоцька на західних околицях міста перекрита для роботи спецтехніки і всіх відповідних служб.

Крім того, російські окупанти минулої ночі з артилерії двічі обстріляли Нікополь та Марганецьку громаду Дніпропетровської області. Є постраждалий.

За даними голови Дніпропетровської ОВА, Внаслідок цього поранення отримав 71-річний чоловік. Він у лікарні, в стані середньої тяжкості. Пошкоджень зазнали 6 приватних будинків, господарська споруда, гараж, лінія електропередач та газогін. Також окупанти сьогодні вночі влучили по Кривому Розі, через що сталася пожежа у багатоповерховій будівлі.

Вже вранці над областю наші захисники збили ворожий БпЛА”, – додав Лисак.

Джерело: Новини Білої Церкви – головні та останні новини БЦ сьогодні, події в Білій Церкві