Незалежна комісія ООН з розслідування злочинів окупантів почала свою роботу на Київщині

image
10 Червня 2022, 18:47
Поділитися:

10 червня 2022 г. 18:36

Сьогодні, 10 червня, в Київській області розпочала роботу Незалежна комісія ООН з розслідування злочинів, вчинених російською федерацією в Україні. Делегати відвідали Ірпінь, оглянули Романівський міст та побували у Бучі.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужбі ГУ Нацполіції в Київській області.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“10 червня в Ірпені очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов, головний слідчий області Віктор Луговий, керівництво КОВА та Ірпінської територіальної громади провели робочу зустріч з іноземною делегацією”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Комісію ООН представив Ерік Месе з Норвегії, Ясминка Джумхур з Боснії та Герцеговини і Пабло де Грейффа з Колумбії, а також іноземні слідчі та координатори місії в Україні.

Робота комісії спрямована на встановлення фактів порушень окупантами прав людини, міжнародного гуманітарного права, встановлення фактів порушень окупантами прав людини, міжнародного гуманітарного права, пов’язаних з російською агресією.

Делегації показали розбитий окупантами Ірпінський відділ поліції, а також приміщення поліцейського тиру, де під час активних бойових дій правоохоронці допомагали громадянам сховатись від обстрілів ворожої артилерії.

Комісія ООН також відвідала Романівський міст, де поліцейські Київщини під ворожими обстрілами допомагали громадянам евакуюватись з міста.

Іноземна делегація відвідала і так звану “братську могилу” у Бучі на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного – масове захоронення вбитих окупантами мирних жителів.

На завершення візиту міжнародні колеги на власні очі побачили зруйновану агресорами цивільну інфраструктуру.

Нагадаємо, у Київську область 9 червня із робочим візитом прибули делегації депутатів парламентів держав-членів ЄС. Європейські парламентарі відвідали Бородянку, Бучу та Ірпінь.

Читайте: Міжнародний кримінальний суд відправив в Україну найбільшу в історії делегацію експертів для розслідування злочинів рашистів

Фото: ГУ Нацполіції в Київській області

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона