Незаконний видобуток піску на Броварщині: понад 88 млн грн. збитків державі

image
17 Березня 2021, 09:17
Поділитися:

У вівторок, 16 березня слідчі за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомили директорові приватного товариства про підозру у незаконному заволодінні землями водного фонду в особливо великих розмірах, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 239-3 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що приватна структура здійснювала видобуток піску на території родовища у Броварському районі Київської області. Об’єм корисних копалин, видобутих поза межами ліцензійної площі, склав понад 104 тисячі кубометрів.

Факт порушення підтверджуються звітом профільного технічного спеціаліста, а проведена інженерно-екологічна експертиза встановила, що сума завданих злочинними діями збитків перевищує 88 млн грн. Крім цього, було завдано значної шкоди екосистемі родовища.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки на місці незаконного видобутку піску, а також у помешканні фігуранта та в офісі його компанії. Вилучили документи, що підтверджують протиправну діяльність, а також спецтехніку.

Санкція інкримінованої підозрюваному статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Читайте також:

Підприємство на Броварщині влаштувало сміттєзвалище у 20 метрах від житлової зони

На Броварщині виявлено захоронення небезпечних відходів

На Броварщині закрили підпільні гральні заклади

Джерело: Новости Броварів