Незаконно стежили за людьми: у Києві викрили детективне агентство, – ФОТО

image
4 Жовтня 2023, 11:23
Поділитися:

У Києві викрили «детективне агентство», учасники якого здійснювали незаконне стеження за громадянами.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Згідно з матеріалами слідства, учасники «детективного агентства» за грошову винагороду здійснювали приховане стеження за громадянами України шляхом візуального спостереження та слідкування за маршрутами пересування осіб.

До переліку послуг агентства також входило надання інформації з державних та правоохоронних баз даних.

Оплату за свої послуги так звані детективи приймали на банківські гаманці, оформлені на підставних осіб. В залежності від замовленого обсягу інформації на людину вартість послуг «детективів» становила від 200 доларів США по наданню відомостей з баз даних (АРМОР, РАЦС, НАІС, АРКАН) до 1000 доларів США за послуги по візуальному спостереженню, складанню досьє на особу та інші, – йдеться в повідомленні.

Крім того, одним із «детективів» на замовлення третіх осіб неодноразово замовлялася інформація, яка перебуває у володіння державного підприємства «Національні інформаційні системи».

У ході досудового розслідування правоохоронці провели ряд оперативних закупок та обшуків, за результатами яких задокументовано протиправну діяльність вказаних осіб. Функціонування сайтів «агенства» заблоковано.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх учасників групи.

Нагадаємо, ми писали раніше про те, що у Києві правоохоронці викрили двох «приватних детективів», які збували інформацію з обмеженим доступом, що зберігалась у державних базах даних. Свої «послуги» зловмисники оцінили від 800 до 2,6 тис доларів США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua