Незаконне захоплення Біличанського лісу: Київрада повернула 3000 га землі столиці

image
19 Вересня 2023, 16:15
Поділитися:

19 вересня Шостий апеляційний адміністративний суд Києва скасував рішення першої інстанції, визнавши незаконним рішення щодо межі між столицею і смт Коцюбинське, встановленої Бучанською районною радою Київської області.

Про це повідомив заступник міського голови КМДА Петро Оленич.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Там ми публікуємо ще більше новин Києва, столичного регіону та України.

У 2021 році Коцюбинське незаконно розширило свої території за рахунок Біличанського лісу. Згодом Бучанська районна рада знову намагалася забрати в киян ліс та віддати його під забудову, – йдеться в повідомленні.

На повторному засіданні його учасники перейшли до судових дебатів. Вислухавши усі сторони, суд пішов до нарадчої кімнати. Згодом стало відомо: рішення першої інстанції щодо меж смт Коцюбинське визнано незаконним.

Нагадаємо, ми писали про те, що дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко виявилася причетною до незаконного відведення лісової ділянки біля Дніпра у приватну власність. Загальна площа вкраденої у держави території склала 9,5 га.

Крім того, повідомляли, що у Києві волонтери прибрали понад 10 тонн сміття з Голосіївського національного природного парку. Таку кількість сміття зібрали у перший день акції до Всеукраїнського маршу прибирання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua