Незаконне будівництво? Біля магазину «Рибалка» заплановано ще один магазин. ФОТО | Трибуна

image
11 Червня 2021, 05:35
Поділитися:

Нещодавно на розі вулиць Симона Петлюри та Київської, біля магазину «Рибалка», з‘явився паркан. З різних джерел відомо, що власник «Рибалки» має намір збудувати там торговельний центр під назвою «Охота». Жителі довколишніх будинків називають будівництво незаконним та вказують, що будівельні роботи загрожують цілісності сусідньої багатоповерхівки на вул. Симона Петлюри, 25. Що з цього приводу каже сам власник магазину та в управлінні інспекції та контролю?

Як розповіла місцева жителька і депутатка ради Броварської ОТГ Ірина Веремчук, власник магазину «Рибалка» ФОП Дрєнов Ігор Анатолійович захопив земельну ділянку поруч ще 19 травня: він її загородив парканом. Проте протягом сьогоднішнього дня власник самостійно паркан прибрав.

Так виглядала ділянка після її загородження. Фото – Ірина Веремчук

Паркан, Охота

Фото – Ірина Веремчук

Охота

Сьогодні після обіду власник паркан уже прибрав

Охота

Залишки від опор паркану

Рибалка

Ірина Веремчук указує, що підприємець має право на оренду ділянки на 25 років. Договір укладений із Броварською міською радою у 2012 році. Однак, площа забудови врази менша, ніж загороджена територія. До того ж, у проєкті є порушення, і не лише формальні. Таке будівництво нібито загрожуватиме цілісності багатоповерхівки на вул. Симона Петлюри, 25.

В управління інспекції та контролю Броварської ОТГ нещодавно винесли припис на усунення паркану. Керівник відомства Богдан Мельниченко зазначає, що зауваження однозначно є. Головно йдеться про недоліки в проєктній документації та недостовірні відомості в повідомленні про початок виконання будівельних робіт. Держслужбовець прогнозує, що цей документ скасовуватимуть через суд.

Варто зазначити, що у відповідь на звернення до броварської поліції правоохоронці кримінальне провадження не відкрили. Також їм не вдалося встановити всі обставини події. Про це йдеться в опублікованому Іриною Веремчук листі-відповіді від дільничного офіцера Олега Сиваченка.

висновок



Водночас правоохоронці опитали підприємця Ігоря Дрєнова, ідеться в документі. Він підтвердив, що планує збудувати на загородженому місці ще один магазин. Також він запевнив, що має всі необхідні дозвільні документи. Їх, як указано в листі, він надав поліціянтам.

У розмові з журналістом «Трибуни» підприємець не підтвердив і не заперечив наявності порушень на будівництві. Він зазначив, що це має встановити перевірка, яка от-от завершиться.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

Поліція розслідує розкрадання в особливо великих розмірах на будівництві 10-ої школи
Під час будівництва дороги в Требухові вкрадено бюджетні кошти? Розслідує прокуратура
Ділянку для садочка в Броварах віддадуть під будівництво житла

Джерело: Трибуна – Бровари