Неймовірний Київ: незвичні місця та секрети столиці

image
23 Серпня 2019, 15:50
Поділитися:

Київ – неймовірне місто, що поєднує у собі старовинні храми та сучасні хмарочоси, найвужчі вулиці та просторі проспекти, закохані скульптури та моторошні відьомські місця… Київ – місто контрастів, наше місто.

До Дня Незалежності «Вечірній Київ» зібрав найцікавіші матеріали про столицю України!

 

Вуличні рекорди Києва

Ні, це не шок-контент, це декілька цікавих фактів про вулиці Києва. Чи знали ви, що у столиці є вулиця, яку можна пройти за 10 секунд? Або про те, що відомий усім Хрещатик змінив аж 7 назв?


 

Найдавніші храми Києва

Чи знали ви, які церкви Києва збереглися до наших днів з часів Київської Русі? «Вечірній Київ» нагадає секрети найдревніших храмів та церков столиці. Навіть те, що поруч із однією з церков, за легендами, жив Змій Горинич.


 

Де поставити намет прямо серед Києва

Кінець серпня – не вирок, ще маємо трошки часу «зловити» літечко. Якщо вам до вподоби відпочинок на природі, але ви не маєте часу / сил / бажання їхати за місто, кемпінгуйте прямо у Києві. Ми зібрали для вас кілька місць, де можна поставити намет прямо посеред столиці.


 

П’ять споруд Києва, що вражають

Чи знали ви, що київська телевежа вища за Ейфелеву? Або що посеред Південного мосту хотіли облаштувати скляний тунель? «Вечірній Київ» розкаже вам про найцікавіші висотні рекорди нашого міста. Прогуляймося?


 

Романтичні арт-об’єкти у Києві

У кожному місті є знакові скульптури, присвячені коханню. В українській столиці їх небагато. Мабуть тому кожна з них особливо цінується киянами і гостями міста. Ми зібрали 7 «закоханих» скульптур, кожна з яких уособлює ніжність, відданість і щирість почуттів.


 

Топ-5 наймоторошніших місць Києва

Київ славиться своїми відьмами та містичними місцями. Щоб не нудьгувати вдома, «Вечірка» підібрала «наймоторошніші» та найцікавіші місця у столиці, які буде доречним відвідати не тільки у п’ятницю 13-го.


 

Секрети київських озер

Чи знали ви про озеро у Києві, яке, за словами місцевих, здійснює бажання? Або чим столичне озеро заманює до себе закоханих? «Вечірній Київ» розкриє вам найцікавіші водні секрети, які приховують «блакитні очі» нашого міста!


 

Де у Києві на стінах живуть коти

Ми зробили підбірку найкращих котячих муралів нашого міста для справжніх поціновувачів вусанів. Усі ці пухнасті красені живуть у різних районах Києва і дуже люблять фотографуватися. Приходьте в гості! Вони чекають!


 

П’ять безлюдних станцій метро у Києві

Черги до ескалаторів та вагонів, штовханина у години-пік. Набридло? Ми зібрали найбезлюдніші станції підземки, які підкорюють серця соціопатів та просто цінителів спокою. «Вечірній Київ» розкаже вам про найцікавіші метро-рекорди нашого міста!


 

Топ-4 місця для велопрогулянки у Києві

Погода «шепоче», що пора крутити педалі. Адже це прекрасне рішення для відпочинку на вихідних – поєднати тренування з велопрогулянкою улюбленим місцем. Проект «Kyiv Smart City» підібрав ТОП-4 місця у столиці з розвинутою велоінфраструктурою.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ