Невидима розмітка на круговій розв’язці: роботи виконано, результат непомітний

Невидима розмітка на круговій розв’язці: роботи виконано, результат непомітний
7 Вересня 2024, 12:44
Поділитися:

Облаштування кругової розв’язки у місті Борисполі на перехресті, де сходяться вулиці Головатого, Лютнева і Толстого занадто вже затягнулося. Круговий рух почали тестувати ще у жовтні 2022 року. Відтоді розмітка не поновлювалася. Торік люди вже скаржилися, що лінії витерлися і це може створювати небезпечні ситуації. Але оскільки анонсувалося облаштування схеми дорожнього руху вже на постійній основі і очікували тільки її затвердження в області, стару розмітку не поновлювали. Процедура затягнулася. До зими встигли лише облаштувати клумбу на перехресті, яка викликала обурення людей, котрі вважали, що такі витрати не на часі.

Кошти на розмітку руху по колу виділили вже в цьому році, разом із нанесенням розмітки загалом по Борисполю. На круговій розв’язці вулиць Головатого, Лютневої і Толстого була передбачена пластикова розмітка.

Гроші на розмітку виділяли двічі: у травні 900 тис. грн і у серпні ще 600 тис. грн. У обох випадках тендер виграла київська компанія ТОВ «СІТІ-А». І якщо якість їхньої розмітки фарбою претензій не викликає, то із пластиковою у підприємства чомусь не склалося. Розпочали вони нанесення пластику близько місяця тому. Завершили нещодавно. Але водії продовжують скаржитися, що розмітки не видно. Зокрема, такі скарги можна прочитати у мережі Фейсбук. 

«Вісті» побували на місці і переконалися, що нарікання водіїв небезпідставні. Зблизька видно, що розмітка наносилася. Але здалеку її роздивитися важко. На пішохідних переходах залишилися деякі лінії від старої пластикової розмітки, які наносилися ще після капітального ремонту вулиці Головатого. Але вони вже посіріли і зливаються з асфальтом. Деякі нові лінії майже прозорі, тому здаються сірими і їх теж ледве видно. 

За коментарем «Вісті» звернулися до начальника відділу ЖКГ та транспорту ГУ ЖКГ Івана Самаріна. Він повідомив, отримав інформацію про виконання робіт на цій круговій розв’язці, і підтвердив, що їх якість замовника (ГУ ЖКГ) не влаштовує. Підприємство-виконавець кошти за ці роботи ще не отримало. І оплату буде здійснено лише після того, як виконавці усунуть усі недоліки.

Невидима розмітка на круговій розв’язці: роботи виконано, результат непомітний

Невидима розмітка на круговій розв’язці: роботи виконано, результат непомітний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама