Невідомі неприємні запахи: Бровари труять Гоголів і Требухів?

image
10 Червня 2019, 22:41
Поділитися:

Протягом минулого тижня містяни жваво обговорювали у FB проблему невідомих неприємних запахів, які особливо посилювалися вночі. Як повідомляє «Контакт-центр» м. Бровари, було створено робочу групу, яка здійснювала апаратні  виміри стану забруднення атмосферного повітря та передала їх на дослідження в Український гідрометеорологічний інститут ДСНС.

Як зазначено в повідомленні «Контакт-центру», до складу робочої групи увійшли  представники Броварського лабораторного центру, управління інспекції та контролю і представник «Контакт-центру». На основі звернень мешканців, забір зразків здійснювали на 4 перехрестях. А саме:
1. бульв. Незалежності та вул. Симона Петлюри;
2. вул. С. Москаленка та Володимира Великого;
3. вул. Броварської Сотні та О. Оникієнка;
4. Бульв. Незалежності, 28-А, 300 м від заводу ТОВ «Орієнтир-Буделемент».

Вимірювання повітря  робоча група проводила  за допомогою приладу «Тайфун»,  психрометра, вимірювача швидкості  газових потоків, газоаналізатора та аналізатора. Всі відібрані зразки у спецконтейнерах передали в Український гідрометеорологічний інститут ДСНС України та НАН України.

У відповіді інституту ДСНС зазначено, що фахівці протягом 2.06 – 5.06. обробляли  супутникову  інформацію та  встановили, що у загальному стовпі атмосфери спостерігається деяке перевищення значень моноксиду вуглецю (СО) на південь та південний схід від Броварів. Зокрема, вказано у відповіді, у районі с. Гоголів та Требухів. «Найчастіше СО надходять у повітря як продукт горіння»,– зазначено у відповіді. За іншими забруднюючими речовинами перевищень фахівці інституту не виявили.

Науковці центру з 3 по 5 червня  слідкували за траєкторію руху повітря та здійснили радіозондування атмосфери на станції «Київ». У результаті дійшли висновку: «з високою ймовірністю можна стверджувати, що забруднення приземного шару атмосфери у місті Бровари (район Промзони) був наслідком перенесення продуктів горіння з району Гоголева і Требухова».

Також зазначено, що в пробах атмосферного повітря, відібраних у Броварах за вказаними адресами, вміст шкідливих речовин аміаку, пилу неорганічного, формальдегіду, азоту діоксину, вуглецю оксиду та інших не перевищує гранично допустиму концентрацію, що відповідає вимогам ДСП 201- 97 «Державні санітарні правила охорони атмосферного повітря населених місць від забруднення хімічними та біологічними речовинами».

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари