Несвоєчасна виплата заробітної плати – порушення трудового законодавства

image
28 Січня 2021, 14:08
Поділитися:

27 січня під головуванням директора департаменту соціального захисту населення Ігоря Мещана відбулося он-лайн засідання тимчасової комісії Київської облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

В роботі комісії взяли участь керівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску.

Відкриваючи засідання комісії, директор департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан поінформував членів комісії заборгованість із заробітної плати станом на 01.01.2021 зменшена 7,9 млн грн але залишається значною.

Також, учасників засідання комісії було проінформовано, що у зв’язку із зростанням з 1 січня 2021 року розміру мінімальної заробітної плати – зросли штрафи за порушення трудового законодавства.

Під час проведення засідання комісії заслухано керівників підприємств, що мають борги з оплати праці та перебувають у сфері управління органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, зокрема державних підприємств “Спеціалізоване лісогосподарське підприємство “Київоблагроліс” (Іванківський район), “Спеціалізований центр підготовки кадрів” (Обухівський район), “Дослідно-конструкторське бюро авіації загального призначення” (Києво-Святошинський район) та комунальних підприємств “Сквирське комунальне господарство” (Сквирський район), “Заповіт” (Переясла-Хмельницький район), “Кагарликтепломережа” (Кагарлицткий район), “Фастівводоканал” (м. Фастів).

Також, на засіданні комісії напрацьовано план дій на 2021 рік та надані  доручення органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування щодо забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація