Нерестова заборона на Київщині діє з 29 березня

image
22 Березня 2019, 13:25
Поділитися:

Київський рибоохоронний патруль опублікував перелік ділянок водойм Київщини, де дозволений любительський і спортивний вилов риби.

Найжорсткіші обмеження на вилов риби припадають на нерестовий період – з метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів. На Київщині цьогоріч нерестова весняно-літня заборона встановлюється з 29 березня 2019 року. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками заборона триває по 6 червня включно, у всіх річках та їх кореневих водах – по 17 травня, у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах – по 26 червня.

У цей період забороняється пересування плавзасобів (човнів), промислове рибальство, підводне полювання, проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів. Детальніше за посиланням: http://koda.gov.ua/news/z-29-bereznya-na-kiivshhini-vstanovlena-ner/

Дозволяється любительське та спортивне рибальство до 3 кілограмів риби на одну особу, однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у дозволених місцях. Також по 30 червня, відповідно до наказу Київського рибоохоронного патруля від 05.12.2018 № НОД-145/6 «Про встановлення заборони на лов річкових раків», заборонено добувати цих членистоногих.

Джерело: Сквира.info