Неправомірно призначену соцдопомогу для сімей з дітьми доведеться повернути

image
8 Квітня 2021, 16:59
Поділитися:

Якщо отримувачам державної допомоги сім’ям з дітьми, якими подано документи із свідомо неправдивими відомостями, не подано відомостей про зміни у складі сім’ї, приховуються обставини, які впливають на призначення і виплату допомоги, було надміру виплачено суми допомоги, органи соціального захисту населення:

визначають обсяг коштів, які підлягають поверненню, з місяця призначення державної допомоги сім’ям з дітьми та встановлюють строки їх повернення залежно від матеріального стану сім’ї;
повідомляють отримувачу державної допомоги сім’ям з дітьми про обсяг коштів, які підлягають поверненню, та строки їх повернення.

Органи соціального захисту населення мають право перевіряти матеріальне та майнове становище сімей з дітьми.

Суми коштів, які підлягають поверненню, повертаються:

отримувачем державної допомоги сім’ям з дітьми самостійно;
за згодою отримувача державної допомоги сім’ям з дітьми у повному обсязі за рахунок її наступних виплат;
за рішенням органу соціального захисту населення за рахунок сум наступних виплат державної допомоги сім’ям з дітьми у розмірі, який не перевищує 20 відсотків щомісячної суми призначеної допомоги.

У разі неможливості добровільного повернення або утримання коштів, які підлягають поверненню, такі кошти стягуються в судовому порядку.
За детальною інформацією звертайтесь:

за телефоном – 04597-62-785;
на електронну пошту: [email protected];
Viber – 050-583-82-76;
Фейсбук (в повідомлення) – https://www.facebook.com/upravsoczahist

Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону! 
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня