Некомплект штату в Обухівській поліції

image
5 Жовтня 2020, 17:01
Поділитися:



Некомплект штату в Обухівському відділенні поліції становить приблизно 40%. У Кагарлику, котрий входить до неї – ще більше.

Про інтерв’ю РБК-Україна розповів голова Національної поліції Ігор Клименко, передають Хроніки Обухова.

Що стосується Кагарлика, то ми по сьогоднішній день переживаємо і функціонально, і морально цю ситуацію. Звичайно, величезний колектив в 130 тисяч осіб дуже важко проконтролювати. Але це не виправдання тому, що серед нас є такі люди. Так одна людина своїм ганебним вчинком може обвалити довіру до всієї поліції, прокоментував він нещодавній скандал зв згвалтуванням у Кагарлицьклму відділенні поліції, котре структурно є частиною Обухівського.

Втім, за його словами, ймовірно, це може бути наслідком браку відповідних кадрів.

Ми прийшли до того, що у сільській місцевості, а це і Кагарлик, і Ржищів, який поруч знаходиться, нам все важче і важче підібрати персонал. Там просто немає молоді від 18 до 35 років, які можуть поповнити ряди Нацполіції. І ніякі конкурси, ніякі атестації не допоможуть, зауважив він.

Наприклад, після ліквідації Кагарлицького відділення поліції включили цей підрозділ до складу Обухівського відділу поліції.

А некомплект штату в Обухові на сьогоднішній день складає 40%. У Кагарлику був 45%. У нас є підрозділи, наприклад, у Березані, де некомплект 50%. Тобто ми маємо проблему, коли 30% населення України проживає в сільській місцевості, а 70% – в міській. І що робити у цій ситуації?, поцікавився він.

Вихід із ситуації

Тут нам допоможе як раз інститут дізнавачів і кримінальних проступків. Ми максимально укріпимо такі підрозділи. У зв’язку з новим адміністративно-територіальним устроєм нашої держави ми створимо кущові підрозділи, які будуть розкривати тяжкі злочини і які будуть займатися профілактикою на всій території нових районів. Поліцейські відділення і станції по всій Україні будуть мінімізовані, розповів Клименко.

До речі, реагування на правопорушення в сільській місцевості в нас складає 18 хвилин. З цього розрахунку ми будуємо нашу роботу і роботу наших підрозділів. В місті реагування в нас складає 7-8 хвилин. Це проти тих 20-30 хв, які були раніше, додав він.





Source link