Недобуд на С. Петлюри, 21-Б: змінено умови інвестиційного конкурсу та дату його проведення

image
30 Липня 2019, 20:36
Поділитися:

Рішенням виконкому від 30 липня внесено зміни у порядок проведення інвестиційного конкурсу. А саме, уточнено (збільшено)  площу земельних ділянок, які виставлять на конкурс, та змінено дату проведення конкурсу.

Як повідомляла «Трибуна» раніше, після тривалої копіткої роботи рішенням виконкому було затверджено порядок проведення інвестиційного конкурсу на право забудувати земельну ділянку по вул. С. Петлюри, 28 (колишні комунальні теплиці). Але під час обговорення питання на виконкомі одразу виникла дискусія щодо площі земельної ділянки, позаяк територія, яка підлягає забудові в цьому мікрорайоні, значно більша, аніж площа ділянки комунальної власності під теплицями. Технічна складність полягає у тому, що ділянки території під забудову наразі перебувають в оренді у юридичних осіб, і закон, у даному випадку, захищає орендаря в його правах. Ще під  час  прийняття  детального плану  території на сесії 20.06.2019р., головна архітекторка міста наголосила, що зміна детального плану території не є підставою для розірвання договорів оренди.

Тому в новому рішенні виконкому на інвестиційний конкурс виноситься вже не окрема ділянка площею 2,3648 га по вул. С. Петлюри, 28, а «територія міста, яка складається із земельних ділянок орієнтовною площею 3,1003 га в межах вулиць Симона Петлюри, Металургів, Проектна, 1 і Проектна, 2».

Також рішенням виконкому змінено дату проведення інвестиційного конкурсу: замість 12.08.2019р. призначено 16.08.2019р. Кінцевий строк подачі документів для участі в конкурсі – 13.08.2019р. до 17-00.

Ігор Сапожко запевнив, що час та місце проведення конкурсу оголосять на сайті БМР та запросив усіх зацікавлених до спостереження за проведенням конкурсу.

«Як і передбачено Порядком проведення конкурсу, конкурсна комісія провела попереднє засідання, на якому проробила необхідні уточнення щодо площі земельних ділянок під нову забудову та інші процедурні питання, –  пояснює начальник юридичного управління виконкому Олександр Каштанюк. –  Питання щодо долучення земельних ділянок технічно складне і потребує часу, але це не привід затягувати проведення конкурсу. У будь-якому разі, найперше завдання для інвестора-забудовника – добудувати об’єкт по вул. С. Петлюри, 21-Б, а для нас – уточнити права та зобов’язання власників квартир та офісів у цьому об’єкті».

Відтак, конкурсна комісія провела всю уточнюючу робота щодо земельних ділянок у місці забудови для того, щоб інвестор міг розуміти перспективи їх долучення до забудови і свідомо прийняти рішення.

Умовою конкурсу і вагомим критерієм відбору є календарний план дій забудовника.

Чиновники визнають: питання надскладне, саме тому ця проблема не вирішувалася багато років. Та при цьому запевняють, що роботу в напрямку її розв’язання ніхто не припинятиме.

Ангеліна Козлова

Фото авторки

Джерело: Трибуна Бровари