Небо на підступах до Києва захищатимуть додаткові мобільні групи ППО (фото)

Небо на підступах до Києва захищатимуть додаткові мобільні групи ППО (фото)
21 Січня 2023, 14:15
Поділитися:

21 січня 2023 г. 14:02

На північних напрямках оборони України триває створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони (ППО). Вже створено 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків. Зокрема, посилюється і захист повітряного простору Києва.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Командування Об’єднаних Сил Збройних сил України (ЗСУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За словами командувача Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, на першому етапі роботи створено 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків Ford F250 й Ford F350, які адаптовані до бойових умов.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Вони захищатимуть небо як на підступах до Києва, так і повітряний простір над населеними пунктами півночі та північного заходу України”, – зазначив Наєв.

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ повідомив, що досвідченим екіпажам передана чергова партія позашляховиків, які мають можливість швидко переміщатися й вражати повітряні цілі – у тому числі безпілотні літальні апарати типу “Mohajer-6” та “Shahed 136”.

Нагадаємо, восени 2022 року під Києвом проводились роботи з нарощування фортифікаційного обладнання районів та рубежів оборони столиці та Київщини за допомогою довготривалих вогневих споруд. Такі спорудження складаються із кількох елементів, відлитих із армованого бетону. Також наприкінці грудняу Київської області Сили оборони відпрацювали протидію диверсійно-розвідувальним групам (ДРГ) противника.

Читайте: На Київщині Сили оборони відпрацювали протидію ДРГ ворога (відео)

Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона