Небесна сотня – безневинна жертва…

image
22 Лютого 2019, 12:03
Поділитися:

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, біля пам’ятника Героїв Небесної сотні у Кагарлику відбувся мітинг.

До підніжжя пам’ятного знаку учасники мітингу-реквієму поклали квіти. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять героїв Небесної сотні. Перед присутніми виступив заступник Кагарлицького міського голови Володимир Бойко.

Участь у заході взяли в. о. голови Кагарлицької районної державної адміністрації Світлана Синюк, голова Кагарлицької районної ради Іван Семцов, міський голова міста Кагарлик Олександр Панюта, представники служб та організацій району, ветерани АТО, громадськість.

Поминальну літію за загиблими учасниками Революції Гідності та загиблими учасниками в зоні проведення АТО відслужили священнослужителі Кагарлицького благочиння православної церкви України на чолі з митрофорним протоієреєм Юрієм Королем.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них – молоді і сильні, ті, що починали жити. Вони підняли людей на боротьбу. Їх вчинок – то велика жертовна любов: до Бога, до своєї країни, до свого народу.

Події останніх місяців 2013-го і початок 2014 року перетворилися на справжню національну стихію, в якій передавався найтонший подих душі нашого народу. Пробудилась приспана роками національна свідомість людей.

Усі герої Небесної сотні були простими людьми. У вирішальний час вони не змогли байдуже сидіти біля екрана телевізора і дивитися на те, що відбувається на вулицях столиці. Вони не думали, що можуть загинути.

Щемлива пісня у виконанні Ольги Остапчук не залишила байдужим нікого з присутніх.

Ведуча заходу Олена Петленко акцентувала, що давня лемківська пісня «Пливе кача по Тисині» стала тугою, смутком, хтось навіть сказав, що це неофіційний жалобний гімн України. Під цей пісенний щем тисячі українців прощалися з героями Небесної сотні, і тепер цей твір повів наш народ у пам’ять про тих, хто навічно поліг за нашу свободу.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна