Не відвідує сесії два роки: депутатка Броварської міськради від «Слуги народу» не може припинити свої повноваження | Трибуна

Не відвідує сесії два роки: депутатка Броварської міськради від «Слуги народу» не може припинити свої повноваження | Трибуна
1 Березня 2024, 18:36
Поділитися:

Питання про дострокове припинення повноважень депутаткою Броварської міськради від фракції «Слуга народу» Юлією Подласою депутати зняли з розгляду сесії. Чому – читайте в матеріалі.

Таке рішення ухвалили під час засідання погоджувальної ради. Йому передувало рішення кількох депутатських комісій, де на жодній заяву Подласої про дострокове складання депутатських повноважень більшість не підтримала.

Причина –  неможливість підтвердити, що заяву, яка надійшла електронним листом у вигляді сканкопії, писала саме Подлас, позаяк електронного підпису не було, а також телефону для зворотного зв’язку.

Нагадаємо, Юлія Подласа пройшла за списками «Слуги нараду» замість Дмитра Ратнікова, який склав повноваження обранця і очолив Деснянську РДА в Києві.

Депутатка – юристка, працювала головною спеціалісткою відділу правового супроводу юридичного управління Броварської міськради.

Підстава для складання повноважень – вимушене перебування за кордоном, що не дозволяє в повному обсязі виконувати депутатські повноваження.

Юлія Подласа входила в «регламентну» комісію. Із 4 комісій у «регламентній» від початку була найменша кількість депутатів –  5, відтак протягом 2 воєнних років депутатка в комісії не працювала ( нагадуємо, робота депутата безкоштовна) і заміни їй не було.

Зауважимо, що з 24 лютого 2022 р. через вимушену евакуацію за кордон, достроково склала свої повноваження депутатка від «Рідного дому» Наталія Маслова та від «Удару» – Оксана Троценко. Обидві свої заяви підписали електронним підписом. Чому цього не зробила Подласа – невідомо.

Юлія Подласа

Колаж – Андрій Захарченко

Читайте також

«Конструктив»: у Броварській міськраді депутати трьох партій створили групу. Хто та навіщо
Дмитро Ратніков складає мандат депутата ради Броварської ОТГ
Як змінилися списки кандидатів у депутати Броварської ОТГ. Частина II
Парафії УПЦ (мп) Броварів позбавили права користування земельними ділянками: депутати на сесії дискутували про перехід УПЦ до ПЦУ. ВІДЕО
На реконструкцію постраждалого дитсадка «Джерельце» виготовлять проєкт: депутати виділили кошти
Водогін у Требухові: депутати міськради спрямували кошти на інші потреби. Що буде з водою в селі?

Джерело: Трибуна – Бровари