Не тим заплатили: 8 тисяч киян звернулися до «Київенерго» за перерахунком

image
15 Лютого 2019, 14:57
Поділитися:

Чимало киян, за звичкою, заплатили у січні за опалення і гарячу воду на рахунки  ПАТ «Київенерго». У той ж час, коли послуги вже надавало КП «Київтеплоенерго».

Як вирішити питання заборгованості та переплати і за потреби провести перерахунок за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання розповіла під час прес-брифінгу фінансовий директор КП «Київтеплоенерго» Катерина Саркісова, повідомляє прес-служба КМДА.

Якщо у киян лишається переплата у ПАТ «Київенерго», то їм необхідно звернутися із відповідною заявою до одного з міських відділень Центру комунального сервісу (ЦКС). У свою чергу, ЦКС збере повний пакет документів і передасть його на розгляд ПАТ «Київенерго».

 -Переплата – це заборгованість приватного підприємства (ПАТ «Київенерго»), і вона могла бути не лише перед мешканцями, а й перед постачальниками палива, підрядними організаціями та іншими юридичними особами. Тому прийняти на себе зобов’язання виплати боргів приватного підприємства, місто не могло. Лише ПАТ «Київенерго» може перевірити у своїй базі і визначити – була переплата у клієнтів чи ні, – пояснила Катерина Саркісова.

Фінансовий директор КП «Київтеплоенерго» пояснила, що коли людина пише заяву в ЦКС – вона робить перший крок, щоб компанія розглянула її звернення і прийняла рішення щодо повернення переплати. Місто контролює це питання, але остаточне рішення приймає ПАТ «Київенерго».

У нас уже є приклади коли люди неправомірно зверталися за перерахунком, тобто насправді у них не було переплат, і є люди, які вже подали заяви у ЦКС та отримали переплачені кошти. Тому якщо є питання, необхідно обов’язково оформити свою заяву, – сказала Катерина Саркісова.

Наразі кияни подали до ЦКС уже 8210 заяв щодо переплати перед ПАТ «Київенерго» (3617 заяв щодо централізованого опалення та 4593 заяв щодо гарячого водопостачання) на загальну суму 8,7 млн грн. Станом на 14 лютого вже проведено перерахунок та повернуто киянам переплат на загальну суму 118 тис. грн.

Нагадаємо, платіжки за електрику змінилися, тарифи залишаються без змін.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ