Не тільки готівкою: у Києві відтепер можна заплатити штраф за безквитковий проїзд онлайн

image
17 Серпня 2023, 12:15
Поділитися:

Від сьогоднішнього дня мешканці Києва можуть сплачувати штрафи за несплачений проїзд у громадському транспорті у безготівковий спосіб.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини, щоб бути в курсі всіх подій Києва, столичного регіону та України.

Як зазначають у КМДА, тепер у громадському транспорті «Київпастранс» розміщуватимуть інформаційні плакати з реквізитами рахунку для сплати штрафів. Також для зручності на плакатах буде і QR-код, за допомогою якого штраф можна буде сплатити у кілька кліків.

У відомстві уточнюють, що у графі «Призначення платежу» необхідно обов’язково вказати номер квитанції та провести сплату штрафу у присутності контролера.

Варто зауважити, що раніше оплата штрафів за безквитковий проїзд була доступна лише готівкою. Порушники мали заплатити його контролеру на місці.

Наразі штраф за безквитковий проїзд в Україні становить двадцятикратний розмір від вартості проїзду.

Також ми розповідали, що з 11 серпня орієнтовно до 10 вересня буде змінено маршрути тролейбусів № 24, № 36.

Крім того, раніше повідомляли про те, що мешканці Києва пропонують міський владі столиці виділити окремий вагон у метрополітені для велосипедів, самокатів, моноколес тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua