Не солодко: у дитячій лікарні Броварів не докладають до узвару цукру?

image
9 Жовтня 2019, 19:37
Поділитися:

30 вересня в дитячій лікарні провели перевірку на дотримання гігієнічних норм і якості харчових продуктів. За її результатами фахівці встановили, що в узварі на харчоблоці на 55 % занижена калорійність. Про це розповіли в броварському міжрайонному відділі лабораторних досліджень. У лікарні підсумком здивовані та вказують, що сьогодні ініціювали позапланову перевірку. За її результатами відхилень від норм не виявили.

Як розповіла представниця відділу лабораторних досліджень Ольга Строй, 30 вересня фахівці установи перевірили відділення і харчоблок дитячої лікарні. Для дослідів відбирали питну воду, гігієнічні змиви, овочі, а також усі три страви – на мікробіологічні показники та фактичну калорійність.

Ольга Строй

Саме за останнім показником у ІІІ страві – узварі, який відібрали на харчоблоці, – відділ лабораторних досліджень встановив недокладання цукру та сухих речовин. Калорійність занижена на 55 %. Зі слів Ольги Строй, має місце порушення технологічної рецептури і норм закладання.

Читайте також: Кишкову паличку, недокладання цукру в страви та заражених паразитами дітей виявили в школах і садочках Броварів

Водночас про результати перевірки директорка центру «Дитяча лікарня» Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Ірина Касяненко дізналася зі слів журналіста «Трибуни Броварів». Після з’ясування обставин, директорка  зазначила, що в медзакладі результатам здивовані.

Із завідувачкою Педіатричного відділення

Ірина Касяненко (ліворуч) у дитячій лікарні. Фото – Ірина Ющенко

З її слів, фахівці відділу під час перевірки 30 вересня навпаки вказували на перевищення вмісту цукру. Ірина Касяненко запевнила, що при приготуванні їжі працівники харчоблоку дотримуються нормативів – для узвару кладуть 15 г сухофруктів і 15 г цукру на 200 г води.

Директорка центру зазначила, що сьогодні вона ініціювала ще одну перевірку, позапланову, щоби фахівці відділу лабораторних досліджень узяли проби обіду і надали свої висновки ще раз. Працівники харчоблоку – напишуть пояснювальні записки. У випадку встановлення вини – їх оштрафують.

Надвечір Ольга Строй та Ірина Касяненко повідомили про проведення позапланової перевірки. За її результатами відхилень від норм не виявили.

Ольга Строй вказує, що перевірка 30 вересня була планова. Про неї дитячій лікарні повідомили завчасно – за 10 днів. Окрім того, минулого тижня фахівці перевірили також садок «Ластівка» та БНВО на вул. Київській, 1, де не виявили відхилень від гігієнічних норм.

Читайте також:

Джерело: Трибуна Бровари