«Не хочу, щоб у квартирі жив інвалід»: у Києві військовому з Грузії відмовили в оренді квартири

image
14 Листопада 2023, 11:07
Поділитися:

Орендодавець у Києві відмовив подружжю, коли дізнався, що чоловік перебуває в інвалідному візку внаслідок поранення. Воїн-доброволець з Грузії став на захист України з першого дня повномасштабного вторгнення РФ. На жаль, під час одного з боїв втратив обидві ноги.

Про це пише видання «Букви» з покликанням на дружину грузина-добровольця.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Чоловік тривалий час перебував у реабілітаційному центрі, після чого подружжя вирішило орендувати житло. Проте, зустрівшись із власником квартири, сім’я військового-добровольця зіштовхнулася з проявом зневаги та порушенням закону.

Згодом Катерина повідомила, що їм знову відмовили в оренді. Після чого чоловік закликав її не розповідати орендодавцям, що він – на візку.

Жінка нагадала, що її чоловік отримав поранення, захищаючи Україну з першого дня російського вторгнення.

Натомість, у пресслужбі порталу ЛУН відреагували на допис, наголосивши, що компанія підтримує ветеранів, котрі віддають найцінніше за нашу з вами свободу.

Також на порталі нагадали, що дискримінація заборонена не тільки здоровим глуздом, а й Конституцією України (ст. 24), Законом України “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні” (ст. 6) та ратифікованою Україною Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод.

Зі свого боку, ми доповнюємо редакторську політику сайту Rieltor, щоб не допускати подібної дискримінації в Україні, – зазначили у повідомленні.

Окрім цього, у компанії закликали професійних рієлторів наголошувати таким власникам квартир на недопустимості такої поведінки.

Як ми повідомляли раніше, українська захисниця та снайперка Євгенія Емеральд вперше оприлюднила переписку зі своїм колишнім чоловіком, також військовим, Євгеном Стипанюком, де він їй погрожує вбивством та забрати їхню піврічну доньку.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua