Не допустимо продажу української землі іноземцям – Віталій Нестор

image
24 Травня 2021, 12:40
Поділитися:

24 мая 2021 г. 12:33

22 травня в с. Березівка (Бучанський район, Київська обл.) зі ініціативи ВО “Батьківщина” відбулися збори з проведення всеукраїнського референдуму з питання продажу української землі іноземцям. Збори зібрали 17 тис. громадян. Було вирішено розпочати збір 3 млн підписів за проведення референдуму.

Про це KV стало відомо з повідомлення Київської міської організації ВО “Батьківщина”.

На зборах члени ініціативної групи одноголосно підтримали формулювання питання майбутнього референдуму, яке звучатиме так: “Чи підтримуєте ви заборону продажу земель сільськогосподарського призначення будь-кому, крім держави Україна?”

Під час виступу голова столичної “Батьківщини”, депутат Київради Віталій Нестор (на фото) наголосив: українці повинні бути господарями на своїй землі. “Монобільшість ухвалила рішення про розпродаж української землі, безконтрольну зміну її цільового призначення, створення на таких землях об’єктів нерухомості, так званого “звалища” для зберігання на наших з вами землях ядерних або побутових відходів. Це неприпустимо для українців! Київ, як столиця України, повинен стати рушійною силою для зупинення цього процесу. Тому сьогодні ми створили ініціативну групу, щоб провести всеукраїнський референдум, аби зупинити свавілля влади. Ми з вами творимо майбутнє! Не допустимо продажу української землі іноземцям!” – заявив Віталій Нестор.

в Телеграм

ВІталій Нестор додав, що землю в Україні має купувати лише держава – щоб здавати її в оренду вітчизняним фермерам, середнім і малих сільгоспвиробникам. “Якщо людина хоче продати пай, то тільки держава за ринковою вартістю може викупити його, як це робиться в США, Канаді, європейських країнах”, – додав політик.

Ініціативна група “земельного референдуму” складатиметься з 11 тис. осіб. Невдовзі вони розпочнуть збір 3 мільйонів підписів проти продажу сільськогосподарської землі.

Лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко на зборах 22 травня в Березівці

Нагадаємо. 11 квітня набув чинної сили закон “Про всеукраїнський референдум”. Сьогодні, 24 квітня, президент Володимир Зеленський підписав закон №2194, який дозволяє продаж сільскогосподарських земель та збільшує повноваження орендарів – за рахунок власників землі.

Читайте: Власник землі має знати своє собаче місце – так вирішили депутати

Фото: надано прес-службою Київської міської організації ВО “Батьківщина”

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона